Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 temeri ce trebuie stapanite pentru a termina ceea ce ai inceput

de Marian Curelaru 27 Feb. 2014 2370
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cel putin trei obstacole ar putea explica de ce unele proiecte sau sarcini nu ajung sa fie finalizate. Mai rau decat un prost obicei, este vorba despre o "paralizie" provenind din temeri si din ezitari care ar putea fi evitate. Conform unui articol publicat de Jane Porter pe site-ul Fast Company, proiectele, ideile creative, sarcinile cotidiene si mesajele pe jumatate scrise sunt de asemenea victime ale inertiei provocate de tendinta de a amana (procrastinatie).

Cand intrerupi o sarcina, poate fi destul de greu sa o reiei. Si acest lucru chiar se intampla frecvent. De regula, suntem intrerupti aproape la fiecare trei minute, spune Gloria Mark, profesor de informatica la Universitatea din California, Irvine, iar aproximativ jumatate aceste intreruperi sunt autoimpuse.

Rezultatul: Cand lucrati la ceva fara un termen clar, ducerea proiectului pana la capat poate fi o provocare uriasa. De fapt, nu tot ceea ce incepem trebuie neaparat sa fie terminat, dar multi dintre noi au o gramada de proiecte care merita sa fie finalizate, insa au fost retrogradate la un fel de purgatoriu al activitatilor incomplete.

De ce se intampla acest lucru? Aproape un sfert din adultii din intreaga lume sufera de procrastinatie cronica, potrivit unui studiu realizat de Joseph Ferrari, profesor de psihologie la Universitatea DePaul si autor al cartii "Still Procrastinating: The No Regrets Guide to Getting It Done".

Dar cand vine vorba in mod special de problema terminarii a ceea ce am inceput, de ce ne lovim parca de un zid, de multe ori? "O parte a solutiei la aceasta procrastinatie consta in a intelege ca timpul nu poate fi gestionat si ca ceea ce poti si trebuie sa incerci este sa te gestionezi pe tine insuti", apreciaza profesorul Joseph Ferrari.

Pentru a te gestiona mai bine singur, trebuie sa stii, in primul rand, de ce anume nu termini ceea ce ai inceput. Ferrari atribuie aceasta rezistenta la trei cauze specifice: frica de a nu reusi sa impresionezi, plasarea stachetei prea sus si dorinta de a prelungi o activitate placuta.

Evitarea acestor trei capcane presupune abandonarea gandirii negative, renuntarea la folosirea scuzei perfectionismului, perfectionarea capacitatii de a lucra mai bine sub presiune, precum si "dezinvatarea" inactiunii din teama pe care o provoaca amploarea unui proiect caruia nu-i cunosti in intregime componentele.


Tags: temeriezitariinertieprocrastinatieamanareabulie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]