Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 modalitati pentru a fi un CEO modest

de Alexandra Popescu 20 Apr. 2014 2320
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu este nicio rusine sa fii un CEO modest, mai ales atunci cand stii ca resursele sunt limitate si ca unele cheltuieli inutile pot fi evitate. In plus, cercetatorii spun ca o companie cu un CEO modest si econom este mult mai ferita de fraude si de erori fata de una unde se arunca banii "pe geam".

Primul pas in a invata sa economisesti este chiar copilaria. Atunci cand iti doreai o jucarie frumoasa sau o bluza, iar parintii nici nu voiau sa auda de asta, puneai bani deoparte si te abtineai de la anumite cheltuieli doar pentru a-ti satisface dorinta. Asa este si cand ai o companie, iar obiectivele acesteia sunt mult mai importante decat un scaun scump. 
 
In primul rand, trebuie sa ne gandim doar la ce avem nevoie strict, nu si la anumite mofturi.
 
Organizeaza-ti biroul cu un buget mai mic. Oricine isi doreste ca biroul unde se desfasoara activitatea sa fie mai luxos. Insa luxul nu trebuie sa il faci cu bani multi, ci poti sa cumperi mobilier dragut cu putin, iar astfel iti raman si bani pentru investitii mai importante. Acum exista magazine speciale pentru mobilier, unde gasesti de toate pentru toti. Poti porni de acolo sau, daca vrei ceva mai sofisticat cum ai vazut intr-o revista, apeleaza la un atelier de mobila pe comanda. 
 
Controleaza taxele pentru serviciile legale. Orice companie are nevoie de un avocat, pentru diferite servicii. Insa un avocat necesita costuri, iar tu vrei sa reduci costurile. Nu trebuie sa platesti un avocat constant, ci o poti face la proiect sau prin firma. Analizeaza caile de plata mai accesibile si foloseste-le.
 
Fa-ti singur marketingul si PR-ul. La fel ca un avocat, un PR este destul de costisitor, poate chiar mai mult, iar, pentru inceput, nu este absolut necesar. Un PR se ocupa de promovare si de strategiile media, insa asta o poti face tu, mai ales cand firma ta este la inceput. La fel si marketingul. Poti apela la un specialist pentru o promovare online, un site sau un blog, care sa te faca mai cunoscut, dar o poti face pentru o perioada scurta, doar pentru strictul necesar. Atunci cand afacerea ta va aduce profit si iti vei permite sa platesti o agentie de PR, o vei face.
 
Calatoreste pe bani putini. Calatoriile de afaceri sunt o cheltuiala in plus, pentru ca trebuie sa te cazezi la hotel si mai vin si altele, mai ales daca dureaza ceva mai mult. Poti face o economie din asta. Cum? Te duci, de exemplu, la Barcelona, iar acolo este stabilita de ceva timp o matusa de-a ta. Apeleaza la ea sau la orice alta ruda sau prieten si poate iti ofera posibilitatea sa stai acolo. Astfel, economisesti banii pentru cazare si vei mai avea si o companie placuta a celor dragi. Poti apela, de asemenea, la hotelurile care nu sunt situate in zona centrala, pentru ca acelea sunt, de obicei, mai ieftine si ofera servicii la fel de bune.
 
Toate cele enumerate mai sus sunt doar niste exemple de economii. Poti folosi asta si in alte situatii. Nu este o rusine sa fii un CEO econom, ba din contra. Atunci cand te axezi doar pe business-ul tau, vei da randament si vei ajunge rapid un nume pe piata afacerilor.


Tags: ceoafacerisfaturi afacerimarketingpr

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa-ti organizezi timpul eficient ca antreprenor

de Idei de afaceri
22 Dec 2023
In universul antreprenorial si nu numai, fiecare clipa conteaza, iar modul in care iti organizezi timpul poate fi esential pentru traseul afacerii...

ONRC: 43.000 de firme au fost radiate in primele opt luni din 2023

de Bianca Tila
02 Oct 2023
La nivel national, un numar de 42.994 de firme au fost radiate in primele opt luni din acest an, cu 7,15% mai putine fata de perioada similara a...

Consiliul Concurentei: Pretul laptelui a afisat scaderi

de Bianca Tila
26 Iun 2023
Pretul laptelui proaspat, de provenienta romaneasca, continua sa afiseze scaderi, in medie, de peste 20% in luna iunie. Rezultatul se datoreaza...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]