Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 moduri de a supravietui si a avea succes intr-un start-up

de Anca Raileanu 02 Mar. 2015 2785
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ca unul dintre primii 20 de angajati ai companiei in care lucrez astazi, stiu din proprie experienta cat de greu, dar si cat de plin de satisfactii poate fi un job intr-un start-up, mai ales daca esti si nou pe piata muncii. Joaca-ti cartile cum trebuie si vei invata mai multe intr-un an decat stie orice prieten care lucreaza de cinci ani sau mai bine intr-o companie traditionala mai mare.

Iata sapte trucuri pe care le-am aflat de-a lungul timpului si care nu numai ca te vor ajuta sa supravietuiesti intr-un start-up, dar te vor ajuta sa ai succes:

1. Insuseste-ti misiunea companiei.
Cei mai de succes antreprenori sunt incredibil de pasionati de munca lor. Focul interior este cel care-i conduce spre succes, iar tu la randul tau va trebui sa crezi cu tot sufletul in misiunea companiei daca ai de gand sa te dedici cu adevarat lucrului intr-un startup.
Cauta organizatii care fac ceva in care crezi si tu, care te motiveaza. Nu vei rezista in mediul de afaceri daca nu esti cu adevarat entuziasmat de munca ta.

2. Fii constient ca vei munci mult si impaca-te de pe acum cu orele suplimentare. Daca vrei sa rezisti in lumea start-up trebuie mai intai sa fii constient ca vei munci mult si peste program. Al doilea pas este sa accepti acest lucru. La inceput nu era ceva neobisnuit pentru echipa mea sa muncim mai mult de 12 ore pe zi sau sa venim la lucru in weekend ca sa ne atingem scopurile. Intr-un start-up exista intotdeauna multa treaba de facut si nu sunt niciodata suficienti oameni care s-o faca. Nu stai la birou doar ca sa faci act de prezenta – chiar este mult de lucru. Accepta lucrul asta si deja ai mai multe sanse de supravietuire.

3. Spune-le celor dragi la ce sa se astepte.
Nu toata lumea din cercul tau de prieteni va intelege sau va aprecia dedicatia ta fata de nevoile afacerii pe care o puneti pe picioare. Este foarte important sa le spui celor dragi la ce sa se astepte. Nu e nimic mai rau decat sa te sune familia la 5:30 dupa masa ca sa te intrebe cum ti-a mers azi, cand ziua ta de lucru nu e nici pe departe gata. Pentru a evita aceste frustrari, spune-le clar celor dragi cand si cum pot da de tine fara sa te intrerupa din lucru.

4. Da dovada de initiativa.
in prima mea zi de lucru mi s-a dat un computer care inca nu fusese scos din cutie si un pachet de instructiuni de baza despre cum se folosesc sistemele companiei si cum se gestioneaza si se rezolva apelurile clientilor. in ziua aceea am invatat doua lucruri:

a) Cum sa instalez de unul singur un computer si b) ca daca voiam sa rezist si sa avansez in compania asta, trebuia sa dau dovada de initiativa. Nu te astepta ca totul sa fie clar de la inceput, de multe ori un start-up inca isi mai stabileste regulile interne si formalizeaza afacerea in timp ce-si alcatuieste echipa de lucru (din care se intampla sa faci si tu parte). Acesta este unul dintre motivele pentru care un astfel de job este atat captivant, cat si intimidant. Dar in loc sa te retragi intr-un colt, imbratiseaza haosul si asuma-ti un rol activ in modelarea afacerii.



Tags: start-upmanagementcompanie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Buget de casa noua: cum sa iti gestionezi eficient cheltuielile de instalare

de Idei de afaceri
19 Apr 2024
Ai facut ceva economii, te-ai sfatuit cu banca si, in sfarsit, te muti in casa noua. Prima ta locuinta este un vis implinit. Insa, mutarea intr-o...

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa economisesti bani pentru un avans la credit: 3 sfaturi utile

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Achizitia unei locuinte presupune o investitie generoasa si, uneori, veniturile personale nu sunt indeajuns pentru a sustine integral costurile...

Cum sa-ti organizezi timpul eficient ca antreprenor

de Idei de afaceri
22 Dec 2023
In universul antreprenorial si nu numai, fiecare clipa conteaza, iar modul in care iti organizezi timpul poate fi esential pentru traseul afacerii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]