Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri pe care un sef adevarat nu le va face niciodata!

de Victor Oancea 25 Iun. 2014 2838
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru ca iti permiti sa iti tratezi angajatii in mod neplacut, nu inseamna ca este permis. Stim ca tu esti seful si ca afacerea aceasta a luat fiinta datorita initiativei tale si pentru ca ai avut curaj si determinare sa iti aloci investitiile catre o idee care ar fi putut sa dea gres.

Faza interesanta este ca si acum poate da gres, si peste un an sau doi, oricand. NU vei avea niciodata siguranta ca afacerea ta este in siguranta de intemperii.

Iata care sunt cele 5 lucruri pe care un sef adevarat nu trebuie sa le faca vreodata, conform INC.com:

1. Cercetezi background-ul omului tocmai angajat!
Nu ai timp de pierdut, asa-i? Nimeni nu are timp de pierdut, asa ca haide sa angajam mai repede un om. Ce conteaza daca ii dam un sut in fund peste o luna de lucrat in firma noastra? Un sef adevarat nu procedeaza asa pentru ca stie ca angajatii sai sunt importanti si ca toti au ochi sa vada cum iti tratezi nou-venitii!

2. Iti fortezi angajatii sa isi demisia? Nu da bine niciodata pentru un angajat sa isi dea demisia fara sa aiba la dispozitie un nou loc de munca. Pauzele nejustificate din CV sunt cu totul si cu totul puncte slabe care nu il vor ajuta deloc sa isi gaseasca un loc de munca.

Daca tu consideri, cu argumentele de rigoare, ca trebuie concediat, fa-o! Daca nu merita concediat, nu o face. Gaseste alte solutii si fii sigur ca ele exista. Poate nu le vezi in acest moment.

3. Iti platesti nou-venitii cu salarii mult mai mari decat cele pe care le oferi angajatilor cu vechime in firma. Evident ca iti stralucesc ochii cand privesti CV-ul unui nou potential candidat. Are abilitati si competente care ar putea sa te ajute sa cresti cifra de afaceri in mod semnificativ. Dar nu uita ca salariatii vechi sunt mai importanti decat orice prospatura!

4. Evaluarea se face pe modelul copy-paste, fara sa ii dai atentia cuvenita. Acum trei luni ai dat unui angajat calificative excelente si peste jumatate de an vrei sa il concediezi din cauza peformantei slabe. Este esential sa poti sa discuti deschis cu angajatii tai, sa ii ajuti sa isi depaseasca performantele si sa atinga noi cote de eficienta in munca pe care o depun.

5. Refuzi sa dai copii ale documentelor semnate de angajatii tai? Sau soliciti cu toata presiunea pe angajat ca acesta sa semneze un document "chiar acum", chiar daca el iti spune ca ar dori sa se consulte cu avocatul sau? Daca ceri angajatilor tai sa isi auto-compromita siguranta si viitorul, nu poti decat sa fii un sef care nu isi merita pozitia, mai noteaza INC.


sursa foto: freegreatpicture.com

sursa: INC.com




Tags: sefi remarcabiliangajati valorosimanagementstil de managementmanagement defectuos

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Managementul timpului - instrumente care te ajuta sa te organizezi mai bine

de Idei de afaceri
29 Ian 2020
Time management este provocarea cu care multi dintre noi ne confruntam in ziua de astazi. Mai ales daca esti antreprenor, freelancer, manager sau...

Managementul timpului intr-o afacere: 5 trucuri pentru a nu pierde vremea inutil

de Idei de afaceri
11 Dec 2019
Timpul pare sa fie cel mai mare dusman al oamenilor, in acest secol al vitezei. La fiecare pas, auzi pe cineva care spune ca si-ar dori mai mult timp...

Management de succes: 33 de instrumente vitale pentru antreprenori in 2018

de Alina Constantinescu
09 Mar 2018
Proiectarea corecta a unei afaceri este un pas cheie pentru succesul acesteia. Important este modul in care managerul abordeaza afacerea, felul in...

Solutii bune pentru implementarea managementului riscului in afaceri

de Stanciu Ioana
12 Feb 2016
Managementul riscurilor fara ajutor poate fi dificil pentru unii manageri. Pentru estimarea riscurilor se utilizeaza indexul probabilitate-impact...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]