Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 pasi care te ajuta sa finalizezi ceea ce ai inceput

de Alexandra Popescu 27 Iul. 2014 2649
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Timpul este scurt, iar sarcinile pe care ti le impui sa le termini foarte repede ajung sa fie finalizate intr-un mod "grabit". Un inventar de proiecte, initiative si obiective nu asigura succesul. Invata sa iti finalizezi misiunea, aceasta lectie fiind una pe care chiar trebuie sa o stii ca antreprenor.

 
In fiecare zi jonglezi cu multiple sarcini pentru a-ti mentine afacerea si viata personala pe linia de plutire, insa ai nevoie cateodata sa te concentrezi pe o singura sarcina pentru a putea sa o finalizezi sau te expui riscului de a avea multe lucruri incomplete. 
 
Termina ce ai inceput urmand acesti 5 pasi:
 
1. Decide sa termini
Primul pas al finalizarii este sa iei decizia ca, indiferent de orice, aceasta sarcina sa nu ramana la stadiul "in lucru" pe timp indelungat. Spune-ti ca ai de gand sa iti modifici comportamentul si modul de abordare pentru a finaliza ce ai inceput. Uneori, aceasta va insemna sa spui NU multor lucruri care nu vor fi niciodata pe lista ta de "to do", ceea ce face mai usoara eliminarea muncii inutile.
 
2. Fa un plan
Stii exact ca trebuie sa finalizezi o parte a task-urilor, insa trebuie sa ai un plan. Imparte fiecare sarcina in pasi realizabili si de actiune zilnica sau, daca exista ceva ce nu poti finaliza in acea zi, imparte-i in pasi de ora la ora pana la finalizare. Stiind planul si punandu-l in aplicare, va fi crucial sa duci lucurile la bun sfarsit. Deseori, acest lucru poate insemna stabilirea unui plan ce inseamna limite calendaristice, in cazul in care staff-ul si familia nu iti permit sa lucrezi neintrerupt.
 
3. Start
Ai facut un plan si l-ai impartit in pasi care te ajuta sa incepi si sa finalizezi proiectul. Urmatorul pas foarte important este sa incepi. Nu amana pana dimineata sau dupa masa de pranz, incepe chiar acum. Abordarea startului este primul pas intr-un plan. Nu intarzia cu inceputul!
 
4. Stabileste termene-limita
Planul trebuie sa includa termene. Multi oameni nu termina ce au inceput pentru ca gasesc scuze. In unele zile trebuie sa ramai pana tarziu, sa sari peste masa de pranz sau sa vii mai devreme pentru a finaliza pasii prezenti in planul de actiune. Fa ceea ce este nevoie ca parte a primului pas, decizia de a termina si a te misca inaintea competitiei.
 
5. Incheie
Ai luat o decizie, ai facut un plan  si ai grija sa vezi proiectul terminat. Este foarte important ca ai stabilit deja pasii importanti, insa mai exista unul pentru a finaliza. Atunci cand sarcina este gata, fii sigur ca este completa, pentru a te asigura ca este stocata, partajata si salvata in mod corespunzator.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriantreprenorisfaturi afacerisfaturi antreprenorimanagementorganizare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]