Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 recompense speciale pentru angajatii tai si pentru ridicarea afacerii tale

de Teo Manole 03 Iul. 2015 3640
3.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In functie de tipul si anvergura afacerii pe care o conduci, pentru motivarea angajatilor poti oferi o serie de recompense non-financiare.

O parte dintre aceste recompense speciale se pot realiza din colaborari cu diverse firme si obtinerea unor disconturi sau prin barter.

1. Dreptul la cumpararea de actiuni
Societatile care utilizeaza aceasta varianta pentru a remunera anumiti salariati urmaresc un dublu obiectiv: pe de o parte, de a profita de o fiscalitate avantajoasa, iar pe de alta parte, motivarea si fidelizarea salariatilor.

2. Asigurari de viata sau de sanatate
Asigurarile de viata si de sanatate se pot acorda angajatilor si membrilor familiilor acestora. Pentru angajatori, este mai avantajos sa incheie asigurari private de sanatate atunci cand au un numar mai mare de angajati pentru ca pot negocia costul politelor.

3. Spatii de relaxare pentru angajati
Pentru a-si fideliza angajatii sau a-i motiva suplimentar, companiile le pot oferi angajatilor spatii unde se pot relaxa sau descarca atunci cand trec prin perioade stresante. Aceste spatii pot avea facilitati de fitness, body-building, de aerobic, dans, jocuri etc. In functie de preferintele angajatilor.

4. Locuinta de serviciu
Unele firme ofera ca beneficiu angajatilor locuinte de serviciu pe perioade mai scurte sau mai indelungate.

Acest avantaj este oferit mai ales angajatilor care sunt relocati. O alta situatie este atunci cand firma dispune de apartamente pe care prefera sa le ofere angajatilor in loc sa le inchirieze altor persoane pentru ca in acest mod obtin beneficii mai mari.

5.  Participarea la conferinte
O alta modalitate de motivare a angajatilor este participarea acestora la conferinte nationale si internationale cu diferite tematici de interes pentru firme si pentru angajati.

Acestia din urma au posibilitatea sa se pregateasca ei insisi pentru o prezentare la o astfel de conferinta si au posibilitatea sa ia contact cu specialisti de renume din domeniu, dar si sa afle cele mai noi orientari si previziuni asupra temei discutate.

6. Excursii si vacante
O alta varianta de recompensare non-financiara a angajatilor este oferirea de excursii angajatilor firmei. Aceste bonusuri sunt incadrate in categoria „de lux” datorita costurilor mari si sunt practicate in special de multinationale.



Tags: recompenserecompense angajatiangajatimotivarea angajatilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Angajatii intra intr-o noua dinamica in 2022

de Florin Amariei
11 Ian 2022
Piata fortei de munca se va schimba radical in 2022, mai ales dupa ce angajatii vor realiza ca perioada de stagnare s-a incheiat si acum trebuie sa...

Sondaj. Principalele motive pentru care angajatii raman in firme

de Florin Amariei
20 Dec 2021
Un nou sondaj releva principalele motive pentru care angajatii raman in firme. Ar fi bine sa le avem in vedere! Primele trei criterii pe baza...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]