Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 secrete uimitoare ale celor mai tari sefi!

de Victor Oancea 15 Mai. 2013 3028
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sefii nostri devin un soi de parinti pentru noi, fie ca ne place sau nu. Daca doriti, puteti sa modificati aceasta perspectiva, asociere si sa folositi una mai potrivita, de la caz la caz. Asa se face ca ii vedem precum un fel de mentori, coach-i, antrenori, sfatuitori si indrumatori.

Insa nu se intampla intotdeauna astfel, pentru ca nu toti isi intra in rol pana la capat. Multi sunt buni ascultatori, insa nu mizeaza pe eliberarea de feedback valoros. Unii stiu sa elaboreze strategii de marketing, insa nu se vor implica in testare si cercetare. Tot asa, lista de avantaje si dezavantaje, puncte forte si puncte slabe este lunga.

Haideti sa vedem, peste toate aceste plusuri si minusuri, care sunt cele 6 secrete uimitoare la celor mai adevarati sefi, confrm lui Geoffrey James, pentru publicatia INC:

1. Sefii exceptionali pun clientul pe locul doi.
In momentul in care pui clientul pe primul loc, automat vei pune angajatul pe locul al doilea sau, mai rau, undeva la capat de tot, pe locuri ferite de lumina reflectoarelor. Este vital sa intelegem ca angajatul aduce clientul si din incasari ne platim angajatii sa ne aduca noi si noi clienti si tot asa. Ciclul este unul benefic atat timp cat intelegem ca totul incepe de la angajat!

2. Sefii exceptionali nu privesc prea mult timp in urma. Da, este esential sa cunoastem cifrele pentru ultimul an si ce s-a intamplat in ultimele luni in companie. Aceste date ne ofera o perspectiva larga asupra actiunilor trecute, prezente si chiar si viitoare. Dar esential este sa intelegem ca sefii exceptionali nu isi conduc afacerile in functie de aceste cifre, ci in functie de cifrele prezente!

3. Sefii exceptionali stiu cum sa mentina moralul ridicat si pe timp de criza, si in vremuri mai dificile. Este usor sa ai echipe de angajati motivati puternic atunci cand lucrurile merg bine si incasarile abunda. Insa doar sefii adevarati pot face acelasi lucru si cand cifrele nu sunt atat de roz!

In fapt, foarte multi sefi recurg la a-si face angajatii sa se simta vinovati pentru cifrele nemultumitoare, sa se simta frustrati si astfel acestia devin total demotivati sa mai intreprinda orice actiune.

4. Sefii adevarati au mai multe intrebari decat raspunsuri. Un sef de top nu iti va da raspunsul intotdeauna. Uneori, sefii nostri pun mai multe intrebari care sa te ajute sa vii tu singur cu o solutie.

5. Sefii exceptionali se auto-evalueaza in functie de cei mai slabi angajati! Ce mai multi sefi se vor evalua in functie de angajatii lor de top. Secretul este sa intelegi care sunt cei mai slabi angajati din companie si cat de multe esti dispus sa tolerezi. In functie de aceste aspecte vei intelege si ce viitor are departamentul pe care il conduci si de ce nu ai parte de rezultatele pe care ti le doresti!

6. Sefii adevarati se bazeaza mai putin pe intuitia lor si mai mult pe strategii de psihologie aplicata.

Mult succes si management de top!

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: sefi exceptionalisefi veritabilisefi de topsef exceptional

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]