Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 greseli pe care le comitem cand incepem o afacere!

de Maria Nicutar 16 Dec. 2013 2709
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In primul an de start-up, fondatorii afacerilor comit greseli numeroase si unele sunt cu adevarat fatale. In fapt, o foarte mica pondere din randul start-up-urilor reusesc sa treaca cu bine de primul an si sa se transforme in afaceri profitabile.

Iata si 9 greseli grave pe care le comitem cand incepem o afacere:

1. Neglijam capitalul financiar.
Daca nu sunteti realist cand vine vorba despre suma de bani necesara pentru start-up, veti descoperi o multitudine de probleme care se vor ivi pe parcurs.

2. Atragem atentia inainte de vreme. Daca vreti sa aveti parte de vizibilitate, fiti siguri ca obtineti totul atunci cand sunteti pregatiti. Nu atrageti atentia presei inainte ca toate detaliile sa fie puse la punct.

3. Subestimati necesitatea capitalului intelectual. Credeti ca o afacere merge de la sine daca aveti cateva creiere bune si o mana de carausi care sa execute viziunea sefilor? Sefii nu mai au timp pentru executie. Ei se ocupa de organizare si de planificarea viziunii si va sunt necesari oameni inteligenti, oameni pregatiti, chiar si pe liniile mai putin vizibile de front.

4. Nu stim nimic despre legislatia in vigoare. Este esential sa intelegeti toate aspectele referitoare la legislatia care va afecteaza afacerea. Daca nu doriti sa va ocupati de acest capitol in mod personal, angajati un specialist care sa se achite de toate sarcinile si responsabilitatile in cauza.

5. Vreti sa le faceti pe toate pe cont propriu? Evident ca persoana in care aveti cea mai mare incredere este chiar ego-ul vostru. Din pacate, niciodata nu puteti sa faceti totul pe cont propriu, nici macar atunci cand aveti afaceri mici si simple!

6. Nu v-ati ales partenerul de afaceri potrivit. Daca de la bun inceput aveti alaturi persoana nepotrivita, lucrurile nu au cum sa mearga bine. Nu puteti cladi un imperiu pe ruinele unei constructii gresite.

7. Nu puneti accent pe planificare si organizare. Chiar daca acasa aveti haos total, chiar daca in dulapurile de carti nu poti gasi ce cauti nici intr-o mie de ani, cu toate acestea, pentru succesul unui proiect complex este nevoie de organizare, de planificare, de strategie, de gandire clara, lucida.

8. Nu priviti lucrurile decat pe termen scurt, din aproape in aproape. Evident, este nevoie de o viziune clara, spre care sa tindeti la fiecare pas. Fiecare efort trebuie sa duca, intr-o forma sau alta, catre atingerea obiectivelor absolute.

Nu luati decizii fara sa priviti lucrurile dintr-o perspectiva cat mai larga, din prisma efectelor si impactului pe care acestea le pot avea in timp.

9. Va luptati cu rechinii intr-o baltoaca de sange! Din pacate, aceasta imagine grotesca se potriveste perfect cu multe situatii in care se regasesc numerosi oameni de afaceri. Ne indarjim sa ramanem in cadrul unei nise in care sunt prea multi competitori si niciunul nu da drumul! Urmati strategia oceanului albastru oricand aveti ocazia!


Mult succes si afaceri prospere!

sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: afaceri de succesafaceri profitabileafaceri successucces in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa ai succes in afaceri pe baza relatiilor personale

de Teo Manole
22 Apr 2016
Numeroase studii arata ca persoanele care dezvolta relatii puternice au mai multe sanse sa creeze relatii de succes. Stiati cat de importante sunt...

2 tehnici si metode manageriale pentru oamenii de afaceri de succes

de Marinache Horia Cristian
17 Sep 2015
Exista oameni de afaceri de succes care nici nu si-au pus problema tehnicilor manageriale si nu stiu ca ceea ce fac s-ar putea numi si management....

3 ingrediente ale unei afaceri de succes, la domiciliul personal

de Ilinca Dobrescu
02 Mar 2016
Se afirma si confirma ca afacerile demarate de la domicilul personal presupun riscuri scazute si investitii mici. In ultimul timp, majoritatea...

6 sfaturi valoroase pentru managerii care-si doresc afaceri de succes

de Anca Raileanu
26 Nov 2014
Cine nu-si doreste sa aiba o afacere de succes? Desigur, intrebarea este retorica. Ca urmare, va oferim 6 sfaturi foarte utile pentru a conduce...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]