Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerile administrate de acasa - intre vis si realitate

de Maria Nicutar 17 Mai. 2011 3598
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ideea detinerii unei afaceri profitabile si usor de administrat de acasa poate parea un vis frumos si cam atat. Ei bine, visul este transformat in realitate de numerosi antreprenori care isi urmeaza telul si care respecta regulile de aur in acest tip de afacere.

Spatiu dedicat exclusiv administrarii firmei. Fie ca vorbim de un intreg apartament sau de o debara ingusta, ideea de baza este pastrarea unui spatiu de lucru separat. Acest lucru sporeste puterea de concentrare asupra muncii si pastreaza o ordine in documentele importante pentru firma. De asemenea, va trebui sa luati in calcul si posibilitatea cazurilor in care va trebui sa invitati clienti acasa pentru discutii de afaceri sau candidati la posturile firmei. Un mediu neadecvat si neprofesional imprima o imagine nefavorabila pentru afacerea dumneavoastra.

Un program fix de munca. Da, vorbim foarte serios. Activitatile profesionale necoordonate si neplanificate denota un simt al dezorganizarii si o apreciere defectuoasa a volumului de munca necesar. De multe ori libertatea si flexibilitatea din mediul profesional afecteaza performantele si eficienta firmei.

Legi, taxe, fiscalitate, contabilitate si lista continua. Da, este timpul sa va familiarizati cu toate aspectele legate de lumea afacerilor si care va vizeaza firma in mod direct. Daca nu detineti o specializare in aceste domenii este recomandat sa va informati temeinic inaintea luarii deciziilor. O alta solutie este apelarea la serviciile unui contabil si a consultantilor financiari, juridici, fiscali. Poate fi o solutie costisitoare, dar va poate salva firma de la esec si va economiseste timpul si banii pe termen lung.

Planurile de afaceri sunt hartile catre succes. Orice afacere, oricat de mica sau simplista ar fi are nevoie de un plan de afaceri realist. Capitalul de investitie initiala si periodica, costurile, preturile produselor sau serviciilor firmei, profitul anticipat si alte coordonate sine qua non oricarei afaceri sunt puncte pe care trebuie sa le tratati cu atentie si importanta.

Promovare continua. Solutia pentru marirea profitului oricarei afaceri este atragerea de noi clienti doritori pentru serviciile sau produsele firmei tale si pastrarea celor vechi. Promovarea afacerii dumneavoastra este o necesitate si trebuie sa investiti timp, bani si energie in ea. Accesul la internet este singura cale prin care va puteti face cunoscuta afacerea si prin care o puteti conduce. Tineti minte: afacerea nu se va vinde singura, iar clientii nu vor apela la serviciile firmei dumneavoastra decat daca aceasta este vizibila si daca detine o imagine favorabila.


Tags: spatiu de lucruorganizare timpadminstrare firmaplan de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]