Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajatii extenuati de criza economica prelungita

de Adela Simonescu 30 Aug. 2011 2633
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi detinatori de afaceri nu constientizeaza efectele pe care criza economica le imprima asupra angajatilor lor si gresesc enorm in aceasta directie. Cele mai multe probleme se nasc din lipsa de intelegere a managerilor si a detinatorilor de afaceri la adresa eforturilor depuse de angajati. Multi prefera sa ignore aceste considerente, multi prefera sa le trateze intr-o maniera defectuoasa care nu face altceva decat sa creasca rata de turnover a angajatilor sau sa o pastreze constanta si sa isi deturneze succesul in afaceri.

Criza economica presupune un mare impact pe umerii angajatilor. Ii platim mai prost, le cerem mai mult, le indesam mai multe ore de lucru si de multe ori le cerem imposibilul fara sa oferim nimic in schimb. Multi oameni de afaceri si multi manageri se tem sa isi arate aprecierea si cele mai infime gesturi de recunostinta fata de angajatii care depun eforturi imense in beneficiul afacerilor pe care le reprezinta.

De foarte multe ori, o simpla multumire bine accentuata si adresata personal face extrem de mult in ochii personalului si de la asemenea modalitati de a ne arata aprecierea nu ar trebui niciodata sa facem rabat.

Mai mult, angajatorii si managerii risca sa isi extenueze angajatii si atunci cand nu inteleg pe deplin care este efortul de care discutam de fapt in activitatea angajatilor.

Extenuarea isi are sursa in orele prelungite, in timpul liber mai putin, in weekenduri departe de familiile lor, de prieteni si de casele lor. Ii trimitem in sesiuni de teambuilding, la seminarii si la conferinte, in delegatii si nu ne preocupam de faptul ca aceste actiuni sunt catastrofale pentru performanta multor angajati.

Un model demn de preluat este cel urmat de unii antreprenori de a oferi cadouri si bonusuri atunci cand acest lucru este posibil. Nu este indeajuns pentru a ne arata recunostinta, insa nu este nimic. Oferiti cadouri familiilor angajatilor, copiilor lor, sotiilor samd.

Oferiti produse si servicii pe care compania dvs le ofera angajatilor, cine pentru doi pentru angajatii cei mai dedicati, prime cu ocazia sarbatorilor, mici promovari si un program de lucru mai flexibil atunci cand nu puteti sa il reduceti. acestea sunt cateva solutii putin costisitoare si eficiente intr-o buna masura.

Oferirea posibilitatii angajatilor de a-si lua de lucru si acasa este un beneficiu enorm pentru multi dintre ei si va vor ajuta sa va micsorati rata de turnover a angajatilor dvs.




Tags: afaceriangajaticriza economicaturnover angajati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]