Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajatii in varsta si discriminarea lor la locul de munca

de Matei Antonescu 05 Iul. 2011 3398
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Desi pare ciudat, iata ca exista numeroase companii care nu accepta angajati trecuti de o anumita varsta. Multi antreprenori sau manageri inca nu constientizeaza rolul major al acestora in cadrul firmelor, experienta pe care o aduc, atitudinea pe care ar putea sa o promoveze si cum toate sunt atat de necesare in ziua de astazi.

Intr-adevar, nu multe afaceri au descoperit faptul ca o categorie care ar atrage foarte multe vanzari este reprezentata de oamenii in varsta, de pensionari si de bunici.

Aceasta categorie este foarte diferita de celelalte cand vine vorba de nevoi si dorinte. Acestea sunt specifice lor si au nevoie de oameni care sa le gandeasca inainte de a incerca sa le indeplineasca. Iata de ce este atat de necesar sa cooptam angajati trecuti de varsta a doua pentru proiectele conduse intr-o companie din acest profil.
In mare, aproape orice marfa poate sa fie vanduta si celor mai putin tineri.

Cu mici ajustari, produsele si serviciile unei companii pot fi facute vizibile si atractive si pentru acest set de consumatori si s-ar inregistra niveluri de profit foarte important pentru detinatorii de afaceri care prind aceasta oportunitate.

Mai mult, seniorii aduc cu sine un set de atitudini binefacatoare oricarei afaceri. Nu o sa ii vedem ca pleaca mai devreme de la locul de munca, nu intarzie, nu prea barfesc, nu vin mirosind a cocktail-ul de la amiaza, stiu sa isi arate respectul si fata de juniori si de cele mai multe ori au o capacitate foarte dezvoltata de a-si imprastia cunostintele si experienta de lucru.

Daca vreti, aceasta este o abilitate care vine odata cu inaintarea in varsta si este chiar neconditionata de cele mai multe ori.

Seniorii sunt discriminati deoarece de cele mai multe ori, ne gandim ca nu sunt in pas cu noile niveluri ale tehnologiei, nu stiu sa foloseasca calculatorul cu acceasi rapiditate ca cei tineri si ne gandim ca nu ar fi productivi. Iata o preconceptie care se poate dovedi gresita in numeroase cazuri. Totul se invata, iar seniorii detin abilitatea si rabdarea de a prinde din urma foarte repede.

Cea mai buna solutie pentru firmele care doresc sa ramane pe piata timp indelungat este sa ofere produse trainice, viabile pentru orice categorie de varsta si acest lucru se realizeaza cu mare succes prin cooptarea angajatilor mai in varsta. Este nevoie de rabdare, instruire si o buna intelegere din partea colegilor mai tineri.




Tags: angajati in varstaangajati senioridiscriminarea de varsta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]