Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care au fost cele mai bune investitii ale anului trecut?

de Alina Cotae 03 Ian. 2011 2329
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pietele de capital au inregistrat o redresare in 2010, comparativ cu pierderile suferite in 2009. Totusi, nu actiunile au fost cele mai profitabile investitii, ci materiile prime.

Cele mai profitabile investitii din 2010 au fost cele bazate pe bumbac, argint, porumb si grau. Pretul tuturor acestora a crescut cu cel putin 50%. De asemenea, aurul a incheiat cel de-al zecelea an consecutiv de crestere, ajungand la un pret record de peste 1.400 de dolari uncia (aproximativ 28,35 grame).

Datorita evolutiei dolarului, din ce in ce mai incerta, dar si a prudentei care domina cele mai importante piete financiare, investitorii au preferat sa realizeze plasamente in aur.

Cotatia petrolului a inregistrat, anul trecut, o crestere de 15%, datorata in principal cererii din statele care au iesit din recesiune. Analistii preconizeaza ca barilul de petrol sa coste mai mult de 100 de dolari, insa estimeaza ca preturile nu vor atinge maximele din 2008, de aproape 150 de dolari pe baril.

In ceea ce priveste Europa, economiile stabile au inregistrat cresteri modeste ale indicilor bursieri. Totusi, Grecia, Spania, Irlanda si Portugalia au terminat anul pe minus, in timp ce Ucraina, Rusia si Turcia au avut cresteri spectaculoase.

Moneda americana a inregistrat, anul trecut, cea mai importanta crestere din ultimii cinci ani, prin comparatie cu Euro. Principala cauza a acestei situatii o reprezinta tentinta investitorilor de a fi foarte prudenti cu plasamentele din Europa. Acest lucru se datoreaza crizei profunde din zona Euro, unde Grecia si Irlanda au imprumutat 200 de miliarde de Euro de la institutiile financiare aferente si nu mai putin de 600 de miliarde de dolari de la FED.

In ciuda acestor deprecieri ale monedei Euro, dolarul a reusit sa se deprecieze in fata a 12 din cele 16 valute importante. Acest lucru releva faptul ca investitorii s-au reorientat catre alte piete,  mai ales datorita dobanzii de referinta a SUA, care ramane in continuare foarte scazuta.



Tags: cotatie petroldolareuroplasamente in aur

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Deficitul comercial a crescut cu peste 9 miliarde de euro

de Bianca Tila
12 Dec 2022
In primele zece luni ale acestui an, deficitul balantei comerciale a crescut cu peste 9 miliarde de euro. Comparativ cu perioada similara a anului...

Platforma online atrage o investitie de 192.000 de euro

de Bianca Tila
07 Iul 2022
Platforma online, Glow2Go, atrage o investitie de 192.000 de euro. O parte din aceasta finantare vine din partea grupului de business angels din...

Comisia Europeana a lansat "Re-open EU"

de Florin Amariei
16 Iun 2020
"Re-open EU" este modalitatea digitala prin care organismul executiv al Uniunii Europene vrea sa ofere turistilor informatii rapide, corecte si...

MMPS: Companiile care au beneficiat de somaj tehnic si fonduri europene, verificate

de Florin Amariei
26 Mai 2020
Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS) anunta ca toate companiile care au beneficiat de somaj tehnic si fonduri europene vor fi verificate....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]