Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care este motivarea antreprenorilor: banii sau pasiunea?

de Andrioae Ruxandra 08 Mai. 2014 3004
4.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform unor studii, e minunat sa fii bogat, dar banii nu sunt singurul motiv care ii determina pe antreprenori sa reuseasca. Un cercetator de la universitatea Rutgers-Camden a elaborat un studiu dorind sa afle ce ii face pe antreprenori sa fie motivati, in ciuda faptului ca viitorul se arata uneori a fi tulbure.

Aspectul emotional al inceperii unei noi colaborari joaca un rol cheie in disponibilitatea unui proprietar de afacere de a domoli cateva "furtuni" timpurii, chiar daca asta inseamna un succes diminuat in prima perioada.

"A incepe o afacere reprezinta multa munca cu putina rasplata financiara", a spus Shoko Kato, unul dintre profesorii asistenti de management de la Universitatea de afaceri Rutgers-Camden. 
 
"De ce atat de multi oameni incep afaceri si investesc o multime de timp si bani daca probabilitatea succesului este scazuta? "
 
Conform lui Kato, 15% din noile idei de afaceri sunt abandonate dupa patru ani si alte 15% devin idei de succes patru ani de la elaborare. Asta inseamna ca 70% dintre antreprenori se blocheaza intre a astepta ca pendulul sa oscileze ori spre succes, ori spre faliment.
 
"Daca totul era despre cum se fac banii, te-ai putea gandi ca antreprenorii care isi dau seama ca nu-si vor primi inapoi sumele
investite la inceput, s-ar retrage imediat din afacere", a spus Kato. "Dar mi-am dat seama ca nu este vorba intotdeauna despre cum se fac banii", a adaugat aceasta.
 
In schimb, insa, ea a spus ca altceva il face pe antreprenor sa continue in fata dificultatilor."Cred ca multi antreprenori isi schimba concentrarea pe dezvoltarea personala si pe propria lor fericire, ceea ce este foarte convenabil in a-si exersa rabdarea la inceput", a spus Kato.
 
Pentru a evalua modul in care antreprenorii sunt motivati, Kato s-a referit la sute de articole pe bloguri de noua antreprenori nord americani care au detaliat experientele in domeniul startului in afaceri. Industria include start-up-uri si in sectorul non-profit, consultand si dezvoltand software-ul, printre altele.

Concentrare pe feedback pozitiv si noi idei pentru afacerea ta
 
De vreme ce motivatiile pentru a incepe o afacere variaza, Kato sustine ca experientele antreprenorilor sunt similare. De exemplu, studiul acestora sugereaza ca fiecare anxietate si mod de bucurie in stagiile prelansarii afacerii va arata, de asemenea, frustrare peste lipsa progresului si a sustinerii.
 
In orice caz, concentrandu-se pe termen scurt, tintele fezabile i-au permis fiecarui nou proprietar de firma sa ramana focusat pe situatia de ansamblu, ceea ce i-a incurajat apoi sa-si urmareasca planul pe termen lung. Kato afirma ca acest lucru pare a fi cheia mentinerii motivate in perioadele mici ale noii afaceri.
 
In plus, studiul arata ca antreprenorii persevereaza printre obstacole cautand feedback pozitiv si gandindu-se la noi idei pentru afacerile lor, intrebandu-se in acelasi timp care este motivul principal al inceperii afacerii.
 
Daca se pare ca antreprenorii sunt irationali in a se mentine pe o linie constanta, Kato nu crede asta: "Vor fi timpuri grele in a fonda si a conduce o afacere”. "Daca un antreprenor este pasionat foarte mult de ideea lui sau a ei in a face ceva, atunci antreprenorul va reusi", a mai spus aceasta.
 
Sursa: www.businessnewsdaily.com


 


Tags: afaceriantreprenorimotivaresfaturiafacerepasiune

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Cum sa economisesti bani pentru un avans la credit: 3 sfaturi utile

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Achizitia unei locuinte presupune o investitie generoasa si, uneori, veniturile personale nu sunt indeajuns pentru a sustine integral costurile...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]