Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de important este sa iti tii promisiunea

de Liliana Constantin 24 Ian. 2011 3934
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Avem adesea tendinta sa credem ca nu se va intampla nimic rau daca nu ne mai tinem o promisiune, daca ne incalcam cuvantul dat sau daca ne prefacem ca nu ne mai amintim de un lucru pe care l-am promis candva cuiva.

In afaceri insa, acest lucru face ca pe termen lung increderea clientilor sa scada treptat si... sigur. Vei observa cum de la o vreme scade numarul clientilor, iar promotiile, concursurile sau alte metode de promovare prin care le oferi reduceri sau alte beneficii, nu vor mai avea nicio influenta asupra lor.

In vreme ce vei incerca noi strategii de marketing, verifica daca nu cumva problema este in alta parte: clientii si-au pierdut increderea in tine si in afacerea ta asa ca orice le-ai vinde acum nu mai prezinta incredere nici ca produs, nici ca valoare promovata pe piata.

Daca promiti unui client ca ii platesti un produs, atunci trebuie sa te tii de cuvant. Daca ai promis ca orice client care cumpara de la tine un produs X va primi un cadou surpriza, atuni fa ca acel cadou sa existe.

Nu le insela niciodata asteptarile si nu ii dezamagi. Clientii se supara cel mai repede si zvonurile negative despre o afacere nu numai ca circula mult mai rapid decat cele bune, dar iti pot influenta afacerea la un nivel destul de profund.

Chiar daca la un moment vei avea impresia ca tu le platesti lor mai multi bani decat iti dau ei tie, vei vedea cum se naste profitul atunci cand clientii, multumiti de faptul ca ti-ai respectat promisiunile si ai demonstrat ca afacerea ta respecta anumite valori, vor cumpara de zece ori mai mult decat ar fi facut-o daca nu ar fi auzit niciodata de tine si nici nu le-ai fi captat interesul in vreun fel.

Increderea este un factor cheie in vanzari asa cum este un element esential in relatiile pe care le construim cu ceilalti oameni in viata de zi cu zi. Chiar daca poate sa para o relatie din care la un moment dat castiga doar clientul, un manager bun va face astfel incat ca, pe termen lung, intotdeauna profitul sa fie de partea afacerii.



Tags: editorialpromisiunemarketing

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Content Marketing: stiati ca va poate salva afacerea?

de Alexandra Popescu
29 Oct 2014
Platforma LinkedIn putem spune ca a avut un boom in ultimii ani in ceea ce priveste userii, dar si noile aplicatii care i-au ajutat cresterea....

Greseli de email marketing de amatori!

de Victor Oancea
21 Iun 2013
Strategiile de email marketing pot functiona de minune daca sunt lasate pe mainile unor profesionisti. Desigur, acest lucru nu se intampla...

Curs Marketing Direct cu Rentrop & Straton

de Victor Oancea
15 Nov 2011
Singurul curs de Marketing Direct din Romania este organizat de grupul de editura si consultanta in afaceri, Rentrop & Straton. Marketing-ul direct...

Sales Force Monitoring - Solutie de optimizare a eforturilor de vanzare pentru managerii de vanzari si marketing

de Victor Oancea
25 Oct 2011
In data de 24 octombrie, Tweencall a lansat serviciul Sales Force Monitoring, o solutie de optimizare a eforturilor de vanzare, conform unui...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]