Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce vor angajatii tineri si ce vor angajatii in varsta?

de Matei Antonescu 11 Feb. 2012 2779
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Angajatii tineri sunt mult diferiti de cei in varsta, chiar cand detin aceleasi pozitii, aceeasi experienta de lucru, specializari identice. Varsta conteaza extrem de mult si angajatorii, fie ca vor sa nu, fie ca le place sau nu situatia, sunt responsabili sa stie si sa inteleaga nevoile si dorintele celor pe care ii conduc.

Desi pare destul de clar pentru multi, ei bine, iata ca nu toate lucrurile par sa ni se desfasoare in fata ochilor cu atat de multa simplitate. Pare ca este de la sine inteles ca angajatii tineri vor bani si angajatii in varsta vor asigurari de sanatate si ore mai putine de lucru.

In fapt, realitatea vine sa ne puna la incercare. Ce vor angajatii tineri?

Expertii in HR ne spun ca pe lista necesitatilor si dorintelor celor tineri sunt urmatoarele:

1. Vor sa fie recunoscuti ca profesionisti de top, ca angajati de calitate, ca angajati valorosi. Pentru cei tineri este extrem de important sa fie laudati, sa fie afisati in fata celorlalti colegi ca exemple bune, ca modele de urmat.

2. Vor bani, la fel ca toti angajatii. Nu exista angajat care sa nu vrea mai multi bani si acest lucru ar trebui acceptat din start ca un adevar absolut.

3. Vor sa faca parte dintr-o companie respectabila, cu renume.

Haideti sa vedem ce vor si angajatii seniori:

1. Vor bani, cerandu-i in mod decent, in mod calculat, planificat, strategic. Cei cu experienta solida intr-o companie vor intelege cand sa faca pasul spre biroul sefilor si cand sa stea pe tusa.

2. Vor sa creasca, sa se dezvolte. Odata cu trecerea anilor, multi tineri realizeaza faptul ca s-au agatat de bani, de beneficii si avantaje multiple si au uitat faptul ca menirea lor ca profesionisti este sa creasca, sa se dezvolte. Cu timpul inveti si cand ajungi la o anumita varsta ajungi sa depui energie in contul proiectelor care te ajuta sa iti completezi abilitatile si competentele si sa nu mai alegi doar in functie de bani.

3. Seniorii mai doresc si respect. Poate ca acest aspect este cel mai important pentru seniori si el nu trebuie neglijat sub nicio forma. Seniorii vor sa fie respectati, sa nu fie intrecuti de tineri doar pe baza varstei, sa nu fie dati laoparte de la proiecte interesante, dificile, importante, sa fie inca parte din echipa, chiar si cand nu se integreaza la fel de bine.


Tags: angajati tineriangajati in varstaangajati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Angajatii intra intr-o noua dinamica in 2022

de Florin Amariei
11 Ian 2022
Piata fortei de munca se va schimba radical in 2022, mai ales dupa ce angajatii vor realiza ca perioada de stagnare s-a incheiat si acum trebuie sa...

Sondaj. Principalele motive pentru care angajatii raman in firme

de Florin Amariei
20 Dec 2021
Un nou sondaj releva principalele motive pentru care angajatii raman in firme. Ar fi bine sa le avem in vedere! Primele trei criterii pe baza...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]