Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai proaspete idei de afaceri in asistenta virtuala

de Maria Nicutar 02 Iun. 2011 4120
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Asistentii virtuali scapa angajatorii de cheltuielile aferente spatiului de lucru, echipamentului necesar desfasurarii activitatilor si de absentele motivate de boala sau de cresterea copiilor. Domeniile in care pot activa asistentii virtuali sunt numeroase si pot fi transformate cu usurinta in afaceri formidabile.

1.    Reprezentanti customer service. Poate cea mai mare rata a asistentilor virtuali sunt parte a acestui domeniu. Customer service-ul necesita personal abilitat sa rezolve nemultumirile clientilor sau sa le ofere suport via online. De aceea, asistentii virtuali sunt cei mai potriviti pentru aceste posturi.

2.    Marketeri. Fie ca vorbim de adoptarea si implementarea strategiilor de marketing clasic sau vorbim de marketing viral sau buzz sau de gherila, toate optiunile pot fi luate in calcul cand angajam asistenti virtuali. Sedintele cu comisia de conducere a companiei se pot tine cu ajutorul conferintelor video.

3.    Advertiseri. Activitatile din advertising necesita o buna cunoastere a domeniului de activitate, experienta de lucru si creativitate sporita. Interactiunea cu angajatorul este vitala pentru a se asigura o buna implementare a strategiilor de advertising, dar majoritatea sarcinilor se indeplinesc  foarte eficient de catre asistentul virtual de la domiciliul sau.

4.    SEO. Activitatile de Search Engine Optimization este o alta nisa in care puteti sa va deschideti o afacere. Punerea la dispozitia clientilor de asistenti virtuali specializati in acest domeniu este foarte profitabila, date fiind cererile imense de pe piata.

5.    Secretari. Activitatile de secretariat sunt indispensabile oricarei afaceri, insa au marele avantaj de a putea fi conduse si separat fata de client. Comunicarea prin telefon sau prin chat asigura o interactiune optima si o buna functionare a serviciilor administrative in firma.

6.    Organizatori de agenda. Asistentii virtuali din aceasta nisa au ca activitati principale consultarea e-mail-urilor, pastrarea legaturii cu asociatii, contractorii, furnizorii, cu departamentul de relatii publice si publicitate samd. In definitiv ei stabilesc impreuna cu managerul sau cu antreprenorul agenda evenimentelor si o buna sincronizare a activitatilor acestora.

7.    Contabilitate. Contabilii isi desfasoara activitatea folosindu-se de documentele firmelor, de chitante, de bilanturi samd si nu au nevoie de o permanenta interactiune cu clientul pentru care lucreaza.

8.    DTP, grafica si web design. Iata inca doua activitati care pot fi conduse cu succes de acasa de catre personalul abilitat. O afacere cu asistenti virtuali specializati in DTP(Desktop Publishing), web design sau in grafica ar fi in plina explozie datorita cererilor uriase de pe piata din prezent. Website-urile isi maresc sansele de vizibilitate daca folosesc un design atragator si o interfata user-friendly si apeleaza la astfel de profesionisti din domeniu.

9.    Mentenanta de website. Website-urile au nevoie de updatare permenenta, de furnizare de continut, de protectie a datelor samd, iar aceste sarcini sunt usor de indeplinit fara a fi nevoie de interactiunea indelungata cu proprietarul site-ului.

10.    Consulanti financiari, juridici, fiscali. In orice afacere care se respecta se va apela la ajutorul specializat al profesionistilor. Aceste sarcini nu se indeplinesc “dupa ureche” si sunt optime pentru angajatii care prefera sa lucreze din comfortul casei lor.
In concluzie, optiunile de demarare a unei afaceri cu punerea la dispozitia clientilor de asistenti virtuali sunt numeroase si extrem de avantajoase pentru ambele tabere. Dvs, ca antreprenor va ramane decizia alegerii nisei potrivite pentru afacere si strategiei de comisionare a partilor.




Tags: asistenti virtualiorganizatori agendaseoafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Cifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni

de Bianca Tila
03 Iun 2022
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele patru luni din acest an cu 5%. Fata de perioada similara din 2021, a crescut...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]