Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cinci devoratori de productivitate

de Marian Curelaru 08 Apr. 2014 2496
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cautarea unei productivitati maximale si eficace nu trebuie sa aiba mila de lucrurile aparent marunte care ne devoreaza zilnic minute pretioase, distrugandu-ne ritmul de lucru. Prima etapa pentru care nu s-au gasit inca vinovatii camuflati in minciuni temporale este auditul timpului, pentru a sti daca acesta este cheltuit in mod eficient. Unele instrumente virtuale va pot ajuta sa aflati daca timpul este pierdut la computer sau la telefonul mobil si din cauza caror comportamente anume.

Cu valoare de indicii, iata cativa devoratori de timp clasici identificati de catre antreprenori si prezentati pe site-ul Small Business Computing.
Convingerea ca suntem capabili de rezolvarea mai multor sarcini simultan (multitasking) este una dintre capcanele care ne dau impresia ca am fi productivi. Conform studiilor, doar 2% din populatie poate actiona multitasking cu succes. De ce sa nu ne concentram pe o singura sarcina pentru o perioada de timp precis, fie acesta de circa 15 minute?

Sonerii si alerte de mesaje primite, raspunsuri la SMS-uri, comentarii si aplicatii la fiecare 10 minute pe telefonul mobil pot sa tina la distanta orice stare de concentrare dorita. Ele ne distrag atentia si adeseori nu sunt urgente sau chiar n-au nimic important de spus. Este mult mai bine sa alegem anumite momente in care sa ne consultam telefonul.

O casuta de e-mail supraincarcata si cu prea multe alerte sau actualizari incita sa fie consultata si sa trecem in revista prea multe mesaje, mai curand decat sa citim unul singur urgent si sa-i raspundem. Exista filtre pentru a clasifica mesajele mai putin importante si pentru a aduna newsletter-urile. Si in acest caz, stabilirea unor momente precise de consultare si de raspuns este de dorit.
Unele site-uri populare in randul internautilor sunt precum o artera de circulatie blocata la orele de varf, in termeni de timp utilizat. Iar atunci cand simpla vointa nu este suficienta pentru a le evita, este posibil totusi sa recurgem la instrumente de blocare pentru a le ocoli, sau sa le cronometram zilnic astfel incat sa limitam timpul de utilizare.

In sfarsit, intalnirile neprevazute, neplanificate, trebuie sa astepte, mai ales cele care rasar pe ecran sau pe monitor fara avertisment prin intermediul retelelor sociale ori al serviciilor de comunicatii web. In acest caz, din nou, stabilirea unor moment precise din zi pentru aceste conversatii este cea mai recomandata.


Tags: productivitatesfaturimanagementul timpuluimultitasking

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa economisesti bani pentru un avans la credit: 3 sfaturi utile

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Achizitia unei locuinte presupune o investitie generoasa si, uneori, veniturile personale nu sunt indeajuns pentru a sustine integral costurile...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Sfaturi oficiale UE cu privire la oficializarea BREXIT

de Florin Amariei
06 Nov 2020
Perioada de tranzitie se incheie, asadar UE a publicat o serie de sfaturi oficiale care vin in ajutorul celor care au relatii comerciale cu regatul...

Inovatie si productivitate in vremuri incerte: ce noutati au adus in business ultimele 3 luni

de Idei de afaceri
03 Iun 2020
Crizele genereaza inovatie, asa cum ne arata istoria recenta si nu numai. Companiile devin, pur si simplu, mai productive in astfel de perioade si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]