Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Creativitatea - sau cum se naste o idee buna

de Mirela Rosu 14 Mai. 2008 4206
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca vi s-ar sugera sa strabateti toata tara de la un cap la altul cu masina, dar fara a pune mana pe volan, probabil ca raspunsul dvs. ar fi o ridicare din sprancene. Dar nu cu mult timp in urma inginerii de la o mare firma producatoare de automobile tocmai acest lucru l-au incercat.



Ei au strabatut Statele Unite intr-o masina, fara a pune mana pe volan, folosind un mijloc de ghidare inedit: un sistem electronic care urmarea linia alba de demarcatie dintre benzile strazii. Si chiar daca ghidarea aceasta nu este eficienta cand soseaua e acoperita de zapada, tehnologia e de viitor si, la un moment dat, ea va fi montata, probabil, pe toate automobilele.

Creativitatea reprezinta o calitate de care companiile devin din ce in ce mai interesate. Este important pentru oricine sa fie creativ in felul in care isi face treaba, daca doreste sa fie competitiv, lucru valabil chiar si in cadrul meseriilor care presupun o activitate de rutina. (Evident, exista si zone in care aparitia inovatiilor trebuie tratata cu mare atentie - in special in domeniul farmaceutic sau medical).

Preocuparea pentru creativitate si deschiderea permanenta pentru nou sunt atitudini care isi pot arata rapid roadele, concretizate in identificarea unor idei si solutii mult mai eficiente. In principiu, ca tehnica de lucru, pentru a genera cateva idei bune nu trebuie decat sa generati (receptionati) cat mai multe idei si sa respectati cateva reguli:

1.  Amanati orice forma de evaluare - nu este momentul sa criticati acum. La un anumit moment va trebui sa o faceti, dar nu chiar atunci cand ideile va vin in minte.

2. Ganditi-va la cat mai multe lucruri - cu cat mai multe idei veti avea, cu atat cresc sansele ca una sau mai multe dintre ele sa fie bune. Incercati sa gasiti cel putin 30 de solutii, cand aveti nevoie doar de una. Lasati prejudecatile de-o parte si dati-i drumul!

3. Nu eliminati ideile neobisnuite sau ciudate - lasati grija de a le pune in practica pe mai tarziu. Ba chiar incercati sa gasiti cat mai multe idei trasnite sau nebunesti.

4. Combinati si dezvoltati ideile. "Amestecati" diverse idei intre ele pentru a crea una noua. De exemplu, din combinarea unui motor cu o trasura a iesit o masinarie numita "automobil".

Folosind aceste principii de baza, va acordati sansa de a avea idei pe care altfel nu le-ati lua in seama, dar care, de fapt, merita atentie si care pot fi puse in practica. Incercati aceasta metoda data viitoare cand veti avea nevoie de idei noi, indiferent daca lucrati de unul singur sau faceti parte dintr-un colectiv.

Treceti in revista regulile, apoi incepeti sa scrieti, lasandu-va mintea sa zburde. Nu judecati ceea ce va trece prin cap si o sa vedeti ca ideile vor curge una din alta. Si, dintr-o idee de genul celei de a conduce un automobil fara volan, care pare trasnita in prima faza, poate veti reusi sa gasiti exact ceea ce cautati.



Tags: creativitateideiidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

4 idei de economisire a banilor in costurile cu biroul

de Mircea Dragnea
30 Mar 2015
Doar in cazul in care ai uitat valoarea banului muncit din greu, iti prezentam cateva idei de economisire a banilor in costurile pe care le ai cu...

Sunt creativitatea si productivitatea acelasi lucru?

de Alexandra Popescu
25 Mai 2014
Afaceristii sunt foarte ocupati, iar de data aceasta avem americanii ca exemplu, acestia considerand ca a fi ocupat este o onoare. Multi dintre ei se...

Exercitiul care iti sporeste creativitatea ... in afaceri

de Andrioae Ruxandra
11 Mai 2014
Multe corporatii aduc vorba de meditatie pentru ca angajatii sa puna idei noi pe masa - Shell, Google etc. Este important ca antreprenorii sa faca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]