Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum faci angajari pentru afacerea ta

de Robert Bratu 21 Ian. 2011 3518
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand iti incepi afacerea poti sa lucrezi cu un numar redus de oameni. Daca afacerea ta cunoaste rapid succesul si esti nevoit sa te extinzi, va trebui cel mai probabil sa faci noi angajari.

Presupunand ca cei care au lucrat initial cu tine iti erau rude sau prieteni, cum stii ce oameni noi sunt potriviti pentru afacerea ta ?

Gandeste-te daca cei pe care vrei sa ii angajezi vor trebui sa umple un anumit gol existent in afacerea ta sau daca ai nevoie de angajati pentru ca volumul de munca a devenit prea mare.

Daca alegi sa faci angajari chiar si pe o perioada de timp determinata, vei avea de indeplinit anumite conditii in calitate de angajator. Poti insa incheia contracte cu free lancerii deoarece obligatiile angajatorului in cazul liber profesionistilor sunt mult mai putine.

Inainte de a-i chema insa la interviu, identifica in mod clar ce anume cauti si care sunt criteriile pe care ar trebui sa le urmeze candidatul. Poti alege intre doua forme de interviu: cel formal si cel informal.

Interviul formal va tine cont de niste intrebari fixe formulate plecand de la criteriile stabilite anterior.

Interviul informal are loc sub forma unei discutii libere. In ambele situatii, trebuie sa ii dai intervievatului ocazia sa puna intrebari cu privire la companie si la postul pentru care a fost chemat la interviu.

Poti include si un mic test prin care sa verifici anumite capacitati ale celor intervievati. Interviul ar trebui sa aiba loc intr-o sala de sedinte sau intr-un birou in care sa fie liniste si sa nu existe intreruperi din partea altor angajati.

Interviul este important si esential in alegerea oamenilor potriviti pentru afacerea ta. Cel mai bine este sa te ocupi chiar tu de intervievarea acestora pentru ca vei sti cel mai bine ce fel de oameni cauti.



Tags: editorialangajaricontracte

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]