Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ne distrugem sansele de succes in viata profesionala?

de Victor Oancea 16 Mai. 2012 2409
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Viata profesionala conteaza mai mult decat ne-am imagina. Aceasta situatia este cat se poate de reala in cazul multor persoane care realizeaza ca se pot simti implinite fara succes in cariera, fara succes in viata de antreprenor. Dar cum reusim sa dobandim excelenta in viata profesionala si care sunt cei mai dezastruosi pasi de evitat?

Iata 3 cai care ne aduc cariera in stadiul esecului:

1. Nu avem o viziune, obiective pe termen scurt si obiective pe termen lung.
In fapt, multe persoane nu realizeaza ca exista o harta care ne va aduce in punctul in care dorim sa ne aflam. Avem nevoie de o viziune clara si de obiective pe termen lung care sa o sustina. Desigur, obiectivele pe termen lung trebuie sustinute de obiectivele pe termen scurt. Ne dorim sa devenim manageri in cadrul unei companii si efectuam acei pasi care ne vor ajuta sa ne indeplinim obiectivele din aproape in aproape, in mod strategic.

2. Nu ne urmarim scopurile si ramanem in urma. Oamenii de succes merg in directia pe care si-au propus-o. Ei nu raman pe loc indiferent care ar fi situatia in care se afla. Ocupa pozitiile pe care le considera a fi pline de oportunitati de dezvoltare, cu deschidere catre viziunea pe care trebuie sa o indeplineasca. Prea multe persoane raman blocate pe posturi care nu li se potrivesc si care nu le vor oferi sanse reale de avansare, de promovare, de dezvoltare profesionala.

3. Punem prea mult sau prea putin accent pe bani si pe pasiune. Exista doua elemente care ne guverneaza, in fapt, dezvoltarea profesionala, succesul de care ne vom bucura in urmarirea unei cariere. Succesul vine in masura in care stim sa mentinem o balanta strategica intre pasiune si bani.

Multi considera ca pasiunea este singurul element esential pentru succes in cariera sau in afaceri si ca banii nu conteaza decat foarte putini.

Cu siguranta Mark Zuckerberg este o persoana cu multa pasiune insa nu ar fi ajuns in punctul in care se afla azi daca ar fi ignorat complet partea financiara a companiei sale.

In alta ordine de idei, dam peste o alta extrema, cea in care banii troneaza si pasiunea nu mai reprezinta o prioritate reala. Si acesta este un dezechilibru care trebuie corectat cat mai rapid.


Tags: esec afaceriesec carierasucces in viata profesionalasucces cariera

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]