Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum procedam cand angajati importanti se pregatesc sa ne paraseasca compania?

de Victor Oancea 28 Aug. 2011 3337
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Angajatii sunt investitii importante si ei pleaca dintr-o firma sau dintr-o companie impreuna cu un set amplu de cunostinte, secrete, retete ale succesului, cu baze de date de clienti si contacte folositoare samd. Unii angajati trebuie retinuti cu orice pret si de aceea managerii responsabili cu aceasta sarcina si chiar detinatorii afacerilor trebuie sa stie cum sa procedeze cand angajati importanti se pregatesc sa paraseasca firma sau compania in care activeaza pentru moment.

Unii experti din domeniul resurselor umane sunt de parere ca odata ce unii angajati cheie s-au decis sa paraseasca o companie sau o firma, indiferent cat de importanti ar fi pentru ea, ei trebuie sa fie lasati sa plece. Explicatia vine din faptul ca multi angajati devin toxici odata ce au luat in calcul cu seriozitate aceasta decizie.

Mai mult, faptul ca angajatorii ofera beneficii aditionale sau scad calibrul responsabilitatilor in randul angajatilor cheie care se pregatesc sa plece va determina o intreaga furtuna in randul celorlalti angajati. Adevarate serii de demisie se pot ivi din cauza acestor decizii si multi angajati se vor simti partiniti.

Pe de alta parte, angajatii cheie intr-o organizatie, intr-o firma, sunt deja un fel de parteneri, oameni cu care se colaboreaza pentru bunul mers al afacerii si ei sunt persoane pe care ne bazam si in care ne incredem. Le oferim drepturi mai multe fiindca au si responsabilitati mai mari de care se achita in mod avantajos intregii afaceri.

In momentul in care ei isi muta nivelul de expertiza in tabara opusa, in tabara competitiei deja lucrurile se complica si ne riscam chiar sa ajungem in pragul falimentului din cauza lipsei de initiativa atunci cand aceasta conteaza cel mai mult.


Cea mai buna solutie este sa discutam deschis cu angajatii cheie care dau semnale ca vor sa plece in cautarea altui loc de munca si sa aflam care este problema care ii determina sa plece.

Cele mai comune probleme sunt cele legate de rutina zilnica, de lipsa unei promovari, de lipsa unei mariri salariale, de lipsa timpului liber indeajuns de mult, de conflictele cu alti angajati. Fiecare problema trebuie tratata avand grija sa nu punem in pericol bunul mers al afacerii si sa nu incalcam drepturile altor angajati sau principiile pe care este consolidata afacerea noastra.




Tags: angajati cheieangajatafaceriloc de munca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]