Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa creezi un parteneriat strategic de tipul win-win

de Alexandra Popescu 05 Iun. 2014 3852
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Una dintre cele mai importante abilitati ale unui antreprenor este aceea de a avea conversatii puternice cu potentialii clienti, astfel incat sa fie clar ce isi doresc sa castige si ce au de oferit. Construirea unui parteneriat strategic este critic pentru a continua succesul financiar intr-un mediu aflat intr-o continua schimbare si intr-o competitivitate mare.

 
In continuare iti prezentam cateva sfaturi cu privire la construirea unei strategii win-win cu potentialii clienti sau parteneri.
 
Priveste dincolo de ceea ce este pe masa. Toti isi doresc sa aiba ceea ce este pe masa, insa in spate se poate afla mai mult decat ceea ce ti se ofera. Linia de jos este  atunci cand iti doresti un parteneriat strategic, dinamica jucand cel mai bine atunci cand vii dintr-un loc al abundentei. Desigur, atunci cand vii sa creezi noi parteneriate poti deveni anxios si expus. Respira adanc si crede ca toate partile vor avea, eventual, nevoile cunoscute sa te puna intr-o pozitie optima pentru realizarea unui parteneriat bun.
 
Fii clar in legatura cu "de ce"-ul tau. Multi antreprenori vor sa intre in parteneriate pentru ca simt ca nu pot functiona bine pe cont propriu. Aceasta gandire ii face vulnerabili in fata inselatoriilor. Inainte de a te duce la intalnire, vezi de ce este interesant acel parteneriat si cu ce te va ajuta. Daca nu ai raspunsuri clare la aceste intrebari, inseamna ca nu esti apt pentru a crea conexiuni eficiente.
 
Intelege "de ce"-ul potentialilor clienti. Nu ezita sa intrebi potentialii parteneri de ce isi doresc acest parteneriat. Un partener hotarat va avea raspunsuri clare. Asculta cu atentie ceea ce spun, iar daca raspunsurile sunt neclare, nu lua o decizie pana ce acestea nu devin limpezi.
 
Cauta clasa si viziunea impartasita. Toata lumea are perspective diferite in ceea ce priveste punctele tari si punctele slabe. Cele mai bune parteneriate functioneaza deoarece viziunile si valorile sunt comune, la fel si pasiunea si entuziasmul. In plus, acestea merg atunci cand conexiunile sunt pentru a crea elevarea si a impartasi succesul. Daca acestea nu exista, nu ai de ce sa inchei un parteneriat.
 
Nu grabi procesul. Afacerile nu inseamna graba. Uneori, entuziasmul si emotia te pot impiedica sa vezi anumite lucruri care nu sunt bune, asa ca stabileste mai multe intalniri pentru a vedea exact ceea ce iti ofera partenerul, ceea ce ii oferi si viziunile pe care le impartaseste.
 
Scrie toate lucrurile. Parteneriatele au mare nevoie de protectie, asa ca toate acordurile trebuie scrise pentru a evita eventualele neintelegeri in viitor. Acest lucru poate deveni cel mai dificil intr-o conversatie, dar este si cel mai important. Ii poti spune ca esti foarte incantat de acest parteneriat si ca tu consideri ca veti atinge succesul impreuna, asa ca, pentru a proteja interesele si a asigura cresterea, este nevoie de un acord scris.
 


Tags: afaceriparteneriatantreprenoriparteneri de afacerisfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]