Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa fii productiv

de Andreea Rada 31 Mai. 2011 4930
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Toti ne dorim sa facem cat mai multe lucruri de-a lungul unei zile. Ar fi minunat daca am putea sa ne rezolvam sarcinile de la serviciu, sa stam cat mai mult cu familia sau cu prietenii. Productivitatea este reprezentata de eficienta cu care te folosesti de resursele tale pentru a obtine rezultate. A fi productiv nu inseamna a fi cat mai ocupat peste zi, ci a fi ocupat cu folos.

Daca esti productiv, inseamna ca muncesti inteligent si iti folosesti timpul cu folos. Vei fi productiv atunci cand vei reusi sa fii organizat, sa ai o atitudine potrivita, sa integrezi bine informatiile si sa te folosesti eficient de sistemele pe care le ai la dispozitie.



• Organizarea

Primul pas in cadrul unui plan de imbunatatire a productivitatii este sa fii bine organizat. Gandeste-te bine la cum iti vei imparti timpul astfel incat sa te ajute si nu doar de dragul de a avea ceva planificat. Un birou dezorganizat sau un sertar plin de hartii nu va face altceva decat sa iti ocupe timp pretios. Iti va fi foarte greu sa gasesti ceva atunci cand nu este ordine.

Organizarea implica de asemenea constiinta de sine. Daca vei fi constient de importanta timpului tau vei face un pas esential in imbunatatirea productivitatii. Constiinta de sine te va ajuta sa iti dai seama cand este cel mai potrivit moment din zi pentru a indeplini anumite sarcini. Sunt oameni care sunt foarte activi dimineata si sunt oameni care devin mult mai productivi dupa amiaza. Dupa ce realizezi in ce moment al zilei faci lucrurile foarte bine vei putea sa iti programezi sarcinile in concordanta cu asta.

• Atitudinea

Urmatorul pas pentru a-ti imbunatati productivitatea este legat de atitudinea ta si de modul in care abordezi sarcinile de munca. Auto-motivarea este foarte importanta in procesul de imbunatatire a productivitatii. Afla ce te motiveaza cel mai mult la locul de munca si apoi actioneaza in concordanta.

Pentru a ajunge la un nivel de inalta productivitate trebuie sa elimini distragerile. Fa-ti un plan pentru gestionarea acestora, pentru gestionarea stresului si incearca sa iti imbunatatesti nivelul de concentrare.

Mentalitatea ta este fundamental importanta pentru cresterea productivitatii si imbunatatirea gestiunii timpului. Gandeste pozitiv si incepe cu pasi mici, iar asta te va ajuta sa iti duci planurile intr-un mod productiv la bun sfarsit.

• Deleaga

Pentru a putea fi productiv nu trebuie sa indeplinesti tu toate sarcinile. Este foarte util sa incepi sa delegi. Impreuna veti reusi sa rezolvati mult mai multe decat daca ati face asta separat. Ai grija totusi cum delegi. A delega nu inseamna a pune pe cineva sa iti duca la bun sfarsit sarcinile, ci a pune pe cineva potrivit sa faca asta.

Nu conteaza cat de bine te descurci in prezent, vei putea oricand sa iti cresti productivitatea. Atunci cand tu esti productiv vei contribui la succesul si la rentabilitatea globala a organizatiei.

Te vei simti excelent cand iti vei controla foarte bine timpul si vei sti perfect ce sa faci cu propriile resurse.
 



Tags: productivitateorganizareinformatii utileauto-motivareeficienta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

4 solutii care cresc eficienta unei pensiuni turistice mici

de Idei de afaceri
13 Dec 2023
O pensiune turistica mica poate sa devina rapid foarte eficienta daca este organizata inteligent, astfel incat administrarea si functionarea sa poata...

Inovatie si productivitate in vremuri incerte: ce noutati au adus in business ultimele 3 luni

de Idei de afaceri
03 Iun 2020
Crizele genereaza inovatie, asa cum ne arata istoria recenta si nu numai. Companiile devin, pur si simplu, mai productive in astfel de perioade si...

Ministerul Muncii porneste reorganizarea ANOFM

de Florin Amariei
21 Ian 2020
O veste buna pentru companiile care sunt in cautare de forta de munca: Ministerul Muncii porneste reorganizarea ANOFM si promite ca intr-o luna...

Administrarea eficienta a unei microintreprinderi in 2018

de Florin Amariei
20 Sep 2018
Multi viitori antreprenori se intreaba la inceput de drum daca vor reusi sa supravietuiasca regimului fiscal din Romania. Analizam impreuna care sunt...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]