Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se construieste o reputatie buna in afaceri

de Maria Nicutar 27 Mai. 2011 4817
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Imaginea firmei dvs. decide cati clienti vor apela la serviciile care le sunt puse la dispozitie, cu ce furnizori veti colabora, ce publicatii vor decide sa va promoveze si per total, ce succes veti avea ca antreprenor. Reputatia in afaceri este cel mai important factor de reusita si are la baza cateva reguli de aur. Iata ce va sfatuiesc profesionistii:

1.    Tineti-va intotdeauna promisiunile. Fie ca vorbim de calitatea serviciilor sau de angajamentul fata de personal, este indiscutabil necesar sa va respectati cuvantul. Nu comercializati produse care promit marea cu sarea si indepliniti-va datoria fata de angajatii dvs. Nemultumirea pe care o atrageti in randul acestora se va reflecta in marimea profitului afacerii dvs. Promisiunile salariale, respectarea fisei postului si a legislatiei va creeaza o reputatie solida si de incredere.

2.    Mentineti o orientare puternica spre customer service. In aceasta categorie includem si promptitudinea cu care va tratati consumatorii, cu care le raspundeti la intrebari si cu care le rezolvati nemultumirile. O conduita dferita va atrage o imagine nefavorabila pentru afacere si pentru dvs. ca antreprenor. Nu uitati ca marketing-ul “din-gura-in-gura” este cea mai eficienta metoda de promovare a unei afaceri si poate fi si folosita si in defavoarea dvs.

3.    Consecventa si uniformitatea in orice afacere sunt vitale. Nu schimbati politica de pret, imaginea firmei, logo-ul sau design-ul website-ului dvs in mod abrupt sau repetat si fara a va instiinta clientii asupra acestor modificari. Incercati sa pastrati o linie continua in actiuni si atunci cand se impune o schimbare aveti grija sa se faca o trecere lina.

4.    Rezolvati problemele imediat ce apar. Nemultumirile clientilor sau angajatilor trebuie sa fie prioritatea dvs. numarul 1. Ignorarea problemelor arata ca nu le dati importanta, ca nu sunteti interesat sa va imbunatatiti serviciile sau produsele si va proiecteaza o reputatie dezastruoasa in afaceri.

5.    Codul etic este indiscutabil in afaceri. De la utilizarea ingredientelor nedaunatoare in cadrul produselor comercializate, la transparenta in afaceri, etica este o constanta care “se poarta” si care intoarce cifra afacerilor in favoarea dvs. Tineti minte ca niciun client nu doreste sa se asocieze cu o firma cu o reputatie proasta si care nu detine principii etice.

Promovarea ideilor si masurilor de protectie a mediului inconjurator a devenit o conditie sine qua non pentru orice companie. Faptul ca respectati valori pozitive va confera o imagine buna si atrage multi clienti.

Mai mult, etica in afaceri inseamna si faptul ca trebuie sa va respectati competitia. Nu vorbiti de rau firmele concurentiale si nu va asumati idei care nu va apartin.

Orice antreprenor sau manager trebuie sa fie la curent cu informatiile legate de compania pe care o reprezinta si trebuie sa actioneze cu rapiditate si tenacitate in rezolvarea problemelor, trebuie sa incurajeze feedback-ul si sa demonstreze abilitatea de a trata criticile, sugestiile si reclamatiile intr-un mod profesional impecabil.


Tags: feedbackreputatie companiereputatia afaceriiimagine firma

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]