Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu iti termini niciodata lista de sarcini ...

de Adela Simonescu 21 Dec. 2012 2512
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Listele noastre de sarcini sunt de cele mai multe ori extrem de aglomerate. Si adevarul este ca singuri ne dorim sa avem liste de sarcini cat mai pline, liste in care sa stocam lucrurile pe care vrem sa le rezolvam cat mai rapid. In mod real, trebuie sa recunoastem faptul ca adoram sa bifam cat mai multe sarcini si responsabilitati.

Cu toate acestea, nu intotdeauna reusim sa bifam totul de pe listele noastre de sarcini si aceasta sursa de frustrari ne determina sa gasim cat mai multe solutii care sa ne sporeasca productivitatea.

O problema majora pentru cei care nu isi finalizeaza niciodata sarcinile de pe lista este cea reprezentata de multitasking. Incercam sa facem doua sau mai multe lucruri in acelasi timp si nu reusim sa finalizam cu succes nimic.

Iata si alte greseli pe care le comitem, greseli din cauza carora nu reusim sa ne acoperim listele de sarcini:

- ne asumam prea multe sarcini. Din dorinta de a termina cat mai multe proiecte, multi isi supraincarca listele de sarcini si isi compromit nivelul de eficienta si productivitate. Simplul fapt ca avem liste de sarcini prea incarcate ne aduce in punctul in care ne simtim cu adevarat coplesiti.

- nu pastram un ritm destul de alert. Este esential sa putem sa ne auto-imprimam un ritm care sa ne avantajeze in finalizarea sarcinilor. Unii asculta muzica rock si altii prefera sa lucreze in completa liniste. Unii lucreaza langa o cafea si altii doar cu un ceai relaxant alaturi.

- nu ne concentram la capacitate maxima. Atunci cand ne concentram, lucrurile merg mai rapid si sarcinile sunt finalizate cu mai multa eficienta. Nu lasati zgomotele din jur sa va compromita nivelul de concentrare. Nu preluati apeluri in timpul in care munciti si nu lasati social media sa va distraga atentia.

- nu incepem cu sarcinile mai dificile. Multi incep munca prin a elimina sarcinile mai simple si ajung sa creada ca volumul de munca depus este unul consistent, substantial. Psihologic, creierul nostru considera aceasta ocazie ca pe un declick ce ne spune ca ne putem opri din munca pentru o pauza, lucru care ne scoate din ritmul de munca alert.


Iata doar cateva surse de probleme pentru cei care nu reusesc sa isi finalizeze listele de sarcini la timp. Cu toate acestea, cu totii suntem unici si maniera in care lucram este diferita pentru fiecare dintre noi. Asa ca trebuie sa investim timp si energie pentru a cerceta cele mai bune tehnici pe care sa le folosim pentru ca munca noastra sa atinga cote inalte de productivitate.


sursa foto: www.sxc.hu




Tags: sarcinilista de sarcinifinalizare sarciniafaceriliste de sarcini

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Cifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni

de Bianca Tila
03 Iun 2022
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele patru luni din acest an cu 5%. Fata de perioada similara din 2021, a crescut...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]