Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Delegare de succes in pasi simpli!

de Victor Oancea 03 Ian. 2013 2737
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Delegarea sarcinilor ramane unul dintre cele mai semnificative procese de care sa tinem cont pentru succes in afaceri sau in cariera. Asa ca trebuie sa ne asiguram ca acest proces se finalizeaza cu succes maxim si de aceea tinem cont de cateva reguli simple.

Haideti sa vedem care sunt cele mai importante reguli care ne pot ajuta sa delegam sarcini cu succes maxim, conform Entrepreneur:

1. Prima regula spune ca avem nevoie de oameni care sa detina abilitatea de a lucra in mod independent.
Nu avem nevoie de oameni care sa astepte ordine si indicatii pentru ca munca lor sa se desfasoare in conditii optime si cu rezultate exceptionale. Asigurati-va ca in echipa voastra sunt oameni cu initiativa si care se descurca de minune cand trebuie sa ia decizii.

2. Delegarea trebuie sa aiba loc in stadii mai multe, in mod treptat. Nu aruncati in bratele unui angajat, oricat de capabil l-ati considera, un teanc de dosare pe care le doriti gata pana la amiaza.

3. Delegati responsabilitati, nu doar sarcini ce trebuie indeplinite. Angajatii pe care ii alegem pentru a ne ajuta sa ne indeplinim obiectivele trebuie sa inteleaga faptul ca nu au simple sarcini de finalizat. In schimb, aratati-le faptul ca sarcinile vin cu responsabilitati clare de care trebuie sa aiba grija.

4. Incurajati initiativa. Este esential sa delegati responsabilitatile potrivite catre persoana potrivita si sa ii lasati acesteia libertatea de a-si exprima puterea de initiativa in legatura cu modul de rezolvare.

5. Acceptati greselile pe care cei din jur le comit. Nu se poate ca lucrurile sa iasa intotdeauna cum am sperat si fiecare greseala este un semn care va arata ca undeva s-a procedat gresit. Poate ati delegat sarcini de care trebuia sa se ocupe altcineva sau chiar voi insiva. Poate ati delegat prea multe sarcini deodata sau aveti asteptari irealiste.

6. Evitati sa dati vina pe cineva pentru insuccesul unui proiect. Aceasta stare de manie, de furie, de cautare a unui vinovat nu face decat sa va consume energia pe care ati putea sa o canalizati in alta directie.

7. Acceptati faptul ca oamenii fac lucrurile in maniera in care cred ei de cuviinta. Nu toti lucram la fel si nu toti vedem solutiile pe care altii le vad ca fiind mai la indemana.

8. Pregatiti-va pentru surprize! Uneori se intampla sa angajam oameni de-a dreptul exceptionali. Si atunci se intampla ca un proiect pe care l-am delegat catre acesti oameni sa isi gaseasca o rezolvare si mai rapida si mai eficienta decat am fi sperat de la bun inceput.


Mult succes si delegare de top!




sursa foto: www.sxc.hu




Tags: delegare de succesdelegare afaceriafaceriafaceri de succesdelegarea sarcinilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Cifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni

de Bianca Tila
03 Iun 2022
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele patru luni din acest an cu 5%. Fata de perioada similara din 2021, a crescut...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]