Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eticheta in mediul de afaceri: 15 sfaturi utile!

de Victor Oancea 13 Aug. 2013 3417
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In mediul de afaceri, eticheta conteaza mai mult decat ne-am imagina. Iata si cateva exemple de reguli de aur pentru a lasa o impresie puternica si avantajoasa in fata celor din jurul vostru, in mediul de afaceri, conform INC:

1. Intotdeauna trebuie sa te prezinti cu numele si prenumele! Nu este de ajuns sa oferi celui din fata ta doar prenumele tau si nici invers. Spune-ti tot numele si in cazul in care acesta este lung si poate chiar un pic mai complicat, ofera-le celor carora esti prezentat cartea ta de vizita. Asa sunt siguri ca nu te vor uita si ca iti vor pronunta numele in mod corect.

2. Ridica-te de pe scaun atunci cand ti se face cunostinta cu cineva, oricine ar fi!

3. Nu multumi mai mult de o data in timpul unei conversatii! In caz contrar, vei parea nevoias, prea umil si nu vei inspira indeajuns de multa incredere.

4. Atunci cand multumesti celor care au participat la cina/prezentare alaturi de tine, fa-o in mod personal, pentru fiecare in parte! Nu da un mail care sa contina in lista de recipiente pe toti participantii! Fa-i pe toti sa se simta speciali

5. Nu trage scaunul nimanui! Este ok sa faci divese gesturi, sa tii usa, sa opresti liftul, insa nu trage scaunul nimanui.

6. Nu tine picior peste picior si nici nu iti incrucisa picioarele. Vei parea ca ai de gand sa te relaxezi si ca nu iei in serios discutia la care iei parte.

7. Nu arata cu degetul. Daca doresti sa atragi atentia asupra unui lucru, foloseste toata palma, cu degetele lipite intre ele. Indicarea unei directii cu degetul aratator denota agresivitate.

8. La cina de afaceri, nu taia chiflele cu cutitul. Rupe-le cu mana!

9. Tot in cadrul unei cine de afaceri, nu face treaba ospatarului. Nu strange farfuriile, nu le aduna unele peste altele, nu le da din fata ta. Este treaba ospatarului, nu a ta.

10. Nu cere mancarea ramana de la cina de afaceri la pachet.

11. In cadrul unei cine de afaceri, daca ceilalti cer desert, fa si tu acelasi lucru. Fiecare fel de mancare pe care ceilalti il comanda trebuie sa fie cerut si de tine, chiar daca vei comanda portii mai mici, mai light. Cei care au comandat un fel de mancare se vor simti anapoda daca vor manca singuri.

12. Nu iti impune preferintele alimentare celor din jur. Chiar daca esti vegetarian, nu poti obliga pe toata lumea sa manance la fel ca tine. Este esential sa poti alege o optiune ideala din meniul care ti se pune la dispozitie.

13. Este esential sa cunosti locul exact in care sa iti asezi fiecare furculita, lingura, lingurita samd.

14. Gazda plateste intotdeauna, indiferent daca este domn sau o doamna!

15. Pregateste cateva replici de exit! Nu pleca niciodata in momentul in care ti se vorbeste. Fa-ti iesirea cu ajutorul unei replici optime de exit!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: afaceriafacereeticheta in afacerieticheta afacerieticheta business

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]