Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Exemple de bune practici de la AmCham Romania

de Marian Curelaru 17 Mar. 2014 2423
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Codul de Guvernanta Corporativa si Ghidul Anti-coruptie elaborate de AmCham Romania au fost recomandate ca exemple de bune practici in editia din ianuarie 2014 a Leading Practice Exchange, o platforma interactiva realizata de World Economic Forum si experti din cadrul programelor ce vizeaza combaterea coruptiei (PACI) si Global Agenda Council on Catastrophic Risks.

Potrivit unui comunicat al AmCham Romania, Codul de Guvernanta Corporativa si Ghidul Anti-Coruptie au fost elaborate de experti din cadrul grupurilor de lucru AmCham, oferind companiilor membre instrumente concrete care, in completarea propriilor politici de combatere a coruptiei, incurajeaza implementarea si monitorizarea constanta a rezultatelor in acest domeniu.

"Recomandarea celor doua documente AmCham Romania de catre World Economic Forum ne onoreaza si ne incurajeaza sa promovam mai activ in randul membrilor un comportament responsabil, bazat pe valori precum integritatea si etica in afaceri, si o politica de toleranta zero fata de coruptie" a declarat Anda Todor, presedintele grupului de lucru Guvernanta Corporativa din cadrul AmCham Romania.

AmCham Romania este un promotor al PACI (Partnership Against Corruption Innitiative) in Romania, sprijinind companiile membre in procesul de aderare si implementare a acestui program ce se deruleaza sub egida World Economic Forum.

Publicatia si portalul Leading Practice Exchange ofera comunitatii de afaceri acces la exemple de bune practici si in domenii precum managementul riscului datorat catastrofelor, mediului virtual sau lantului de distributie, cu scopul de a intari capacitatea industriilor de a face fata diverselor tipuri de riscuri si de a incuraja abordari inovative din partea acestora.

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este cea mai reprezentativa asociatie profesionala de afaceri, infiintata in anul 1993 de un grup de companii americane ce reuneste in prezent 360 de companii americane, internationale si locale. Acestea au cumulat investitii totale de peste 20 miliarde dolari, generand in jur de 200.000 de locuri de munca.

AmCham Romania este ferm angajata in facilitarea unui dialog deschis intre comunitatea de afaceri si autoritatile centrale, promovand solutii si prioritati pentru imbunatatirea mediul de afaceri si cresterea competitivitatii economice a Romaniei in plan regional si european.


Tags: bune practiciguvernanta corporativaanti-coruptieamcham romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]