Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Exit Interviurile sunt vitale pentru orice firma

de Maria Nicutar 05 Iun. 2011 3632
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cei mai multi antreprenori nu inteleg pe deplin rolul si importanta acestuit tip de interviu si unii nici nu stiu de existenta sa. Majoritatea isi lasa angajatii sa plece din firma fara a afla toate motivele pentru care acestia nu mai doresc sa faca parte din echipa si au de pierdut din aceasta cauza.

Exit interviurile se tin atunci cand stiti ca un angajat doreste sa demisioneze sau deja a facut acest pas. Sunt extrem de importante deoarece iau pulsul afacerii in timp real si fara nici un cost.

Aflati motivele pentru care angajatul nu mai este multumit. Se poate sa fie de vina salariul nemotivant, atmosfera de la locul de munca, lipsa oportunitatilor de promovare sau, pur si simplu, angajatul doreste sa se reprofileze sau sa isi deschida propria afacere.

Pe baza rezultatelor puteti sa va reorientati strategia de managerizare a resurselor umane si sa gasiti modalitati prin care sa va pastrati personalul mai mult timp. Nu uitati ca fiecare angajat este o investitie si nu va permiteti sa pierdeti pe nici unul.

De multe ori o demisie netratata corespunzator atrage, la randul ei, o suita de alte demisii. V-ati putea trezi peste noapte cu activitatea firmei inghetata pana veti angaja personal necesar.

Pentru a trata corespunzator orice demisie trebuie sa acordati atentie angajatului, sa incercati sa il retineti prin rezolvarea nemultumirilor acolo unde este posibil. Restul membrilor staff-ului vor intelege ca ii valorati si ca le apreciati munca.

Faptul ca veti porni o discutie cu angajatul in cauza poate sa il intoarca din drum si sa ramana alaturi de echipa. Doar simplul gest de a-i recunoaste valoarea si de a-l pune in tema cu noile strategii de dezvoltare a firmei il poate determina sa nu renunte la locul sau de munca.

Atentie! Nu promiteti ce stiti ca nu se va intampla. Sentimentul de frustrare si tensiune se va amplifica si va va afecta intreaga afacere.

Exit Interview-ul se tine de catre un reprezentant al departamentului de resurse umane impreuna cu un sef al departamentului din care face parte angajatul in cauza. Nu este recomandat sa fie prezent si seful direct al acestuia pentru a incuraja sinceritatea angajatului.

O alternativa este chestionarul care se completeaza de catre cel care doreste sa demisioneze. Acesta contine intrebari cheie referitoare la parerea sa vizavi de modul in care a fost tratat in firma, cat de satisfacut a fost de conditiile care i s-au pus la dispozitie, ce opinie are fata de politica organizationala a firmei, cat de motivant a fost pentru el pozitia ocupata si salariul si ce considera ca ar trebui schimbat.

 Ambele forme de intervievare sunt eficiente si ajuta managerii si antreprenorii sa isi deschida ochii si sa se concentreze pe staff si pe o mai buna comunicare cu acestia.

Esential de retinut este faptul ca nimeni nu va va putea spune mai bine cum sa va tratati angajatii decat ei insisi.




Tags: exit interviewdemisie angajat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Buget de casa noua: cum sa iti gestionezi eficient cheltuielile de instalare

de Idei de afaceri
19 Apr 2024
Ai facut ceva economii, te-ai sfatuit cu banca si, in sfarsit, te muti in casa noua. Prima ta locuinta este un vis implinit. Insa, mutarea intr-o...

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa economisesti bani pentru un avans la credit: 3 sfaturi utile

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Achizitia unei locuinte presupune o investitie generoasa si, uneori, veniturile personale nu sunt indeajuns pentru a sustine integral costurile...

Cum sa-ti organizezi timpul eficient ca antreprenor

de Idei de afaceri
22 Dec 2023
In universul antreprenorial si nu numai, fiecare clipa conteaza, iar modul in care iti organizezi timpul poate fi esential pentru traseul afacerii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]