Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Factori motivationali pentru angajati

de Maria Nicutar 26 Mai. 2011 7917
4.13 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Procesul de recrutare si de instruire a angajatilor unei firme este o sursa importanta de cheltuieli. Antreprenorii se asteapta ca aceste costuri sa se amortizeze in timp si sa mentina o stare de stabilitate in randul personalului. Pentru a va pastra angajatii multumiti trebuie sa identificati nevoile si factorii care ii motiveaza si care ii determina sa ramana in firma dvs.

Iata cateva sfaturi pe care expertii in resurse umane ni le dau:

•    Respectati-va promisiunile legate de cerintele initiale ale postului, de pachetul salarial, de posibilitatile de promovare. Multi angajatori schimba regulile jocului, odata ce au recrutat personalul necesar. Apar diferente intre fisa postului si volumul real de munca, iar promisiunile de promovare nu se mai adeveresc, acest fapt nemultumind angajatii intr-o mare masura.

•    Mentineti un mediu de lucru placut, comfortabil si  dotat corespunzator. Puneti accent pe igiena, pe ambianta placuta si pe facilitatile de care au nevoie angajatii dvs: grupuri sanitare modernizate, spatiu de recreere, vending machines s.a.m.d.

•    Incurajati comunicarea si ascultati nemultumirile angajatilor dvs. De multe ori veti realiza ca nu au pretentii exagerate si ca le puteti rezolva cu usurinta problemele.

•    Oferiti-le recunoastere si recompense pentru eforturile depuse in desfasurarea activitatilor. Lasati-i sa vada ca sunt importanti si valorosi pentru firma si ca ii apreciati.

•    Puneti la dispozitia angajatilor echipament si materiale necesare desfasurarii activitatii, de calitate buna.

•    Motivati-va personalul prin intermediul comisioanelor, bonusurilor, promovarilor si de ce nu, prin ocazionalele cadouri si prime cu ocazia sarbatorilor sau la aniversari.  Un simplu cos de cadouri nu va va aduce afacerea in pragul falimentului, iar pentru angajat va insemna extrem de mult.

•    Oferiti drepturile care li se cuvin angajatilor speciali: femei insarcinate, mame, persoane cu dizabilitati s.a.m.d. Respectati-le situatia si nevoile si asigurati-va ca primesc sustinerea dvs. morala.

•    Lasati personalul in care aveti incredere sa ia decizii privind modul in care sa isi desfasoarea activitatea. Acest lucru promoveaza ideea de diversitate si responsabilizeaza angajatul in mai mare masura.

•    Tineti-va personalul la curent cu toate schimbarile din firma. Faptul ca le impartasiti aceste informatii ii va face sa se simta importanti si ii va motiva sa isi depaseasca performantele.

•    Trebuie sa cunoasteti toate aspectele activitatii pe care o intreprind angajatii dvs. In momentul in care nu stiti cu ce parte a afacerii dvs. se ocupa sau ce program de lucru au le aratati ca nu exista pentru dvs. si ii incurajati sa isi limiteze performantele si eficienta.


Tags: motivare angajatimanagement firmasfaturi resurse umanecresterea productivitatii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.13 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]