Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fii inspirat in afacerea ta printr-o motivatie puternica

de Andrioae Ruxandra 09 Iun. 2014 2354
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inspiratia este ca si cand ai prinde duhul din sticla - subtila si uneori reala. Dar atunci cand esti inspirat, pari sa fi gasit o noua metoda de a fi motivat. Intr-un stat plin de inspiratie, fiecare intrebare imposibila are un raspuns. Ai fost, desigur, inspirat, atunci cand ti-ai inceput afacerea.

Si daca ai mostenit ceva ce nu ti-ai dorit vreodata, este timpul sa descoperi partile afacerii care iti fac probleme.
 
Fii inspirat
 
De fapt, prima metoda de a-ti inspira echipa este sa fii tu insuti inspirat. Oamenii sunt atrasi de pasiune si concentrare. Felul in care iti organizezi lucrurile si entuziasmul tau iti vor motiva echipa, chiar daca ii platesti pe membrii echipei sa-si faca treaba, mai ales ca oamenii inspirati pot si vor face mai multe. Inspiratia face minuni asupra atitudinii. Dar daca te simti neinspirat, acest lucru provine de la munca executata incorect sau de la efectuarea muncii potrivite intr-un mod inadecvat  din lipsa timpului. Daca stii ca echipa ta este neinspirata, poate fi vorba de o problema de comunicare.
 
Ce fel de rol joci?
 
A face munca nepotrivita iti da impresia ca incerci sa joci rolul altcuiva, e ca si cum ai purta palaria altcuiva, palarie care poate fi mai larga sau mai stramta. Cand este prea stramta, nu conteaza de cate ori o pui sau de cate ori o intinzi, palaria nu se va potrivi. Cand este prea mare, iti va acoperi capul cu totul. Este ca si cum seful ar incerca sa fie propria lui secretara, acea palarie va deveni prea mica pentru o persoana. Proprietarul are nevoie de libertate sa faca o strategie, o retea, sa construiasca echipe, sa descopere ultimele schimbari in industrie astfel incat sa ghideze compania in directia potrivita.
 
De asemenea, anagajatii trebuie sa poarte acea palarie. In incercarea de a-ti transforma secretara in vice-presedinte - sub un alt nume - fara o pregatire in prealabil sau o demonstratie a aptitudinilor de baza poate fi un lucru negativ vazut prin ochii angajatilor. Nu exista recompensa financiara sau emotionala in a avea un job care sa te scufunde cu totul, pentru ca nu ai sansa sa excelezi si sa avansezi. Succesul este un jucator incredibil cand este vorba de inspiratia durabila.
 
Cum ai de gand sa te descurci?
 
A face treaba corecta nu este suficient. Trebuie s-o faci in modul potrivit, pentru ca are consecinte asupra finantelor tale. E vorba despre a comunica cu echipa ta pe teren. Daca esti tracasat si depasit de atributiile pe care le ai, daca echipa ta simte oboseala, stresul si tensiunea, atunci este timpul sa tii un audit. Lucrurile indeplinite insuficient te vor determina sa angajezi mai multi oameni decat ai nevoie. Este vorba despre a gasi instrumentele potrivite pentru compania ta si de a avea pregatirea necesara pentru a folosi acele instrumente.
 
Lipsa timpului
 
Uneori lipsa inspiratiei poate fi vindecata cu vacanta potrivita, un weekend somnoros in loc de munca sau o petrecere cu prietenii. Ai putea sa-ti gasesti cele mai bune idei si sa rezolvi cele mai mari provocari intr-un timp foarte scurt.
 
In cartea "Creativitatea apare atunci cand te astepti mai putin", psihologul Sian Bellock scrie:  " ...ceea ce credem noi ca este timpul optim dedicat unei zile, nu poate fi optim pentru orice facem". Studiile recente confirma ideea. 
In ziarul Thinking and Reasoning, publicat in decembrie, psihologul Mareike Wieth si colegii acesteia au descoperit ca, atunci cand oamenii trebuie sa rezolve  probleme interne care  implica un grad inalt de creativitate, rezolvarile sunt mult mai eficiente decat atunci cand acestia se afla sub presiunea timpului.
 
Cu alte cuvinte, este posibil ca aceasta creativitate sa functioneze mai bine fara a te cronometra. Dar daca nu vei lua nicio pauza, atunci nu vei avea sansa sa traiesti restul vietii facand acele conexiuni care iti pot rezolva problemele.
 
Vorbeste acelasi limbaj
 
Pasiunea fara cuvinte reprezinta o problema. Trebuie sa intelegi oamenii cu care lucrezi, locurile din care provin si limbajul pe care il folosesc. Tu si managerii tai trebuie sa faceti legatura intre lumea in care traiesc angajatii si lumea pe care incercati s-o creati. Descopera-le pasiunile. Ce le place sa faca? Ce nu le place? Odata ce stii, este mai usor sa incadrezi pregatirea si ideile intr-un context in care angajatii tai sa se regaseasca. Este usor sa le vorbesti despre responsabilitati care ar putea sa-i incante. In plus, o echipa inspirata  va spune o poveste mai buna si clientii vor fi ghidati de experienta personala  pentru a asculta povestea.
 
Sursa: smallbiztrends.com
 


Tags: antreprenoriafaceriinspiratie afacerisfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]