Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli majore in recrutarea angajatilor potriviti

de Maria Nicutar 30 Aug. 2011 3652
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Foarte multe afaceri au de suferit atunci cand detinatorii lor sau managerii responsabili cu procesul de recrutare nu reusesc sa puna in aplicare un plan de atac bine pus la punct. Candidatii sunt intervievati rapid, fara cercetari de background-uri, nu prea stiu ce au de facut in firma, ce responsabilitati si sarcini vor detine, de ce drepturi si beneficii se bucura si lucrurile merg prea repede, riscand sa ia o intorsatura cat se poate de catastrofala.

Problema este ca rata de turnorver a angajatilor este mult prea mare pentru a mai continua in aceeasi directie in procesul de recrutare. Ceea ce multi detinatori de afaceri si manageri responsabili cu bunul mers al afacerilor nu constientizeaza cu adevarat este faptul ca aceasta rata de turnover a angajatilor le strica profitabilitatea din afaceri si le deturneaza succesul de care, in alte conditii, s-ar putea bucura.

Ceea ce trebuie inteles este ca fiecare recrutare reprezinta o suma de bani care s-a cheltuit, timp pierdut din agenda managerilor, din agendele reprezentantilor departamentului de resurse umane, timpul operatorilor telefonici si de ce nu si timpul candidatilor.

Una dintre cele mai grave greseli in recrutarea angajatilor potriviti este cea comisa de detinatorii de afaceri sau de managerii carora le este prea teama ca nu vor reusi sa isi atraga angajati noi daca vor mentiona din start toate dedesubturile pozitiilor pentru care detin posturi libere.
Poate ca vor mentiona un anumit numar de ore, intr-o maniera mai voalata, poate vor mentiona bonusuri si ele nu vor aparea niciodata, poate vor aminti chiar de o promovare in decurs de 3 luni de zile si ea se va lasa asteptata chiar si cativa ani in cel mai fericit caz.

Problema este ca lipsa sinceritatii din partea managerilor si detinatorilor de afaceri si desigur si lipsa sinceritatii din partea candidatilor sunt doua surse majore de probleme in procesul de recrutare si in alcatuirea ratei de turnover a angajatilor.


O alta problema este cea referitoare la interviurile prea intrusive in viata personala a candidatilor sau la interviurile care se vor finaliza cu decizii luate in mod subiectiv. Angajatele care sunt si mame au sanse mai putine de a ocupa un post in compania dvs? Angajatii cu dizabilitati sau care au in ingrijire o ruda care sufera de o afectiune au mai putine sanse? Cei care urmeaza o anumita directie in viata lor spirituala au mai putine sanse? Lista de intrebari continua si raspunsurile afirmative va vor taia mult din sansele de a va obtine candidatii potriviti pentru pozitiile libere din cadrul companiei dvs.




Tags: afaceriafaceri profitabileafaceri de succesturnover angajati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Cifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni

de Bianca Tila
03 Iun 2022
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele patru luni din acest an cu 5%. Fata de perioada similara din 2021, a crescut...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]