Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inainte sa ceri, ai grija sa ai ce oferi!

de Maria Nicutar 28 Nov. 2013 3020
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi s-au invatat sa duca o viata in care sa castige cat mai mult si asta sa se intample cat mai des.

Nu mai suntem in stare sa luam o coaja de banana de pe jos daca nu avem ceva de castigat. Nu mai suntem in stare sa ne ajutam colegul daca nu simtim ca avem ceva de castigat.

"Eu ce am de castigat la treaba asta..."

"Cu ce ma ajuta pe mine daca il ajut sa isi termine munca mai bine?"

"De ce sa il ajut? El ma ajuta?"

"M-a ajutat si acum il ajut si eu. Asa este normal!"

Asa o fi. Dar nu este. Te-ai astepta sa fie normal. Este normal sa ajuti pentru ca gandul te ajuta pe tine. Esti cu constiinta impacata ca l-ai ajutat. Dar nu astepta vreun castig pentru ca intinzi o mana de ajutor cuiva. Nu ajuta fiindca ai fost ajutat. Ofera si cand nu ai primit acelasi tratament dorit din partea colegului, partenerului de afaceri, din partea angajatului/angajatorului.

Ofera, ajuta, daruieste fiindca aceste gesturi pun lumea in miscare si fiindca egoismul de care dai dovada va sapa orice relatie si orice echipa.

Acum cativa ani am avut nenorocul sa am in echipa de lucru un coleg care lucrase ca broker de negocieri. Omul intelesese, din pacate in mod gresit, ca negocierile reprezinta oportunitati de a castiga cat mai mult, in defavoarea celeilalte persoane cu care negociezi. Accentul cadea pe "defavoarea". Intelesese faptul ca in urma unei sesiuni de negociere, cineva trebuie sa aiba de pierdut si cu cat are acesta mai mult de pierdut, cu atat mai mult are de castigat primul.

Din pacate, lumea in care traim este guvernata de multi, foarte multi, prea multi oameni care nu cred deloc in schimbul de valoare. Ceva trebuie sa plece de la mine catre omul din fata mea. Angajatul trebuie sa ofere valoare si angajatorul aidoma. Oamenii de afaceri nu trebuie doar sa caute parteneri exceptionali, care sa aiba ceva de oferit. Mai intai trebuie sa fie ei parteneri de afaceri exceptionali si sa aiba ceva de oferit.

Angajatii nu trebuie sa aiba doar pretentii uriase de la angajatorii lor. Afla mai intai ce ai tu de oferit cu adevarat si cat anume te ajuta angajatorul sa cresti. Angajatorii, la randul lor, trebuie sa stabileasca ce ofera si ce cerinte au de la oamenii care le vor duce companiile pe cele mai inalte culmi ale succesului.

Nu uitati prima si cea mai importanta regula in afaceri, in cariera, in viata personala: Nu te afla niciodata in postura in care ceri si nu ai ce sa oferi la schimb. Iti vei distruge reputatia si data viitoare cand vei incerca sa negociezi, se prea poate sa te trezesti singur la masa de discutii.




Tags: afacerieditorial afaceriopinie afaceriafaceri in romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Cifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni

de Bianca Tila
03 Iun 2022
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele patru luni din acest an cu 5%. Fata de perioada similara din 2021, a crescut...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]