Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intentionezi sa-ti schimbi sediului afacerii? Nu face mutarea fara sa iei in calcul aceste 4 sfaturi!

de Teo Manole 14 Apr. 2015 2863
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Schimbarea sediului poate fi dificila pentru ca necesita eforturi si costuri suplimentare. In acelasi timp, mutarea intr-un sediu nou iti poate oferi noi oportunitati. Alege o locatie noua mai buna decat cea anterioara si utilizeaza avantajele castigate pentru a dezvolta afacerea in continuare.

Retine ca, schimbarea sediului unei afaceri necesita planificare si atentie la detalii. In unele cazuri, este necesara oprirea unor procese sau incetarea temporara a activitatii pentru a permite mutarea echipamentelor, a mobilierului si amenajarea spatiului. Sistarea activitatilor poate aduce pierderi.

Asadar, iata 4 sfaturi utile de care sa tii cont inainte de a face mutarea!

1. Finalizeaza activitatile importante si urgente inainte de mutare
Daca vrei sa eviti aglomerarea activitatilor, este indicat sa le realizezi pe cele importante si urgente inainte de a te muta in locatia noua. Este indicat sa pui la punct un plan cu angajatii prin care fiecare sa rezolve problemele inainte de mutare. Astfel, vei evita plangeri din partea clientilor si stresul suplimentar pentru angajati.

2. Muta sediul doar atunci cand spatiul nou este pregatit
Este indicat sa nu faci mutarea atunci cand varul inca nu s-a uscat pe pereti sau atunci cand nu ai toate utilitatile necesare. Asigura-te ca in momentul mutarii angajatii vor avea acces la birouri, la echipamente si vor dispune de toate resursele necesare pentru realizarea activitatilor. De asemenea, este bine sa verifici daca lucrarile de amenajare au fost realizate corespunzator si ca angajatii nu sunt expusi la riscuri de accidente la locul de munca.

3. Asigura-te ca nu ai facturi neplatite
inainte de a parasi sediul actual, verifica daca ai platit toate facturile si datoriile. Este indicat sa pastrezi o relatie buna cu cei care ti-au inchiriat spatiul. Totodata, neplata datoriilor poate atrage penalizari si chiar litigii care dauneaza atat bugetului, cat si reputatiei tale.

4. imbunatateste si promoveaza
Priveste relocarea ca un prilej de a-ti imbunatati activitatile si de a face promovare in plus. De exemplu, este o ocazie buna sa inlocuiesti echipamentele invechite cu unele mai performante. in loc sa le transporti pe cele vechi la locul nou, salvezi timp si efort daca le casezi pe cele vechi si achizitionezi unele noi. Acelasi lucru se poate aplica si mobilierului invechit. Este la fel ca atunci cand te muti la casa noua. Desigur, este necesar sa verifici cati bani poti aloca achizitiilor noi.

O alta oportunitate oferita de schimbarea biroului este promovarea. Asa cum dai o petrecere de casa noua, este o idee buna sa organizezi un eveniment prin care sa-ti anunti partenerii si presa ca ai schimbat sediul. O idee buna este sa promovezi schimbarea sediului si in social media, astfel incat cei care sunt interesati de activitatea ta sa fie informati cu privire la noua adresa. Este o ocazie buna sa oferi discounturi si sa promovezi produse sau servicii noi.



Tags: afacereafacerisediusediu afacereschimbare sediumutare sediu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]