Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lasa-ti valorile sa te ghideze, nu dorintele, nu necesitatile

de Ilinca Dobrescu 25 Mar. 2014 2200
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Foarte des, ramanem prinsi ca intr-o cursa de hamsteri. Urcam de bunavoie in roata si apoi, din inertie, fugim catre o suta de tinte pe care nu le vom putea atinge vreodata.

Sunt sute de proiecte pe care dorim sa le indeplinim, mii de carti pe care dorim sa le citim, sute de milioane de cani de cafea pe care le vom bea pentru a reusi sa indeplinim miile de obiective pe care ni le impunem.

Iata multa risipa din perspectiva celui care stie ca omul care isi vaneaza necesitatile si dorintele, va ajunge sa oboseasca inainte de finish, inainte de linia de sosire.

In schimb, va propun sa aflati ce este succesul deplin pentru voi, cum il definiti voi, ce contur ii dati, cum arata atunci cand inchideti ochii. Va propun sa va ganditi la primele trei lucruri pe care le-ati face cu siguranta daca ati avea toti banii din lume si doar trei zile la dispozitie. Asta este tot. Mai sunt trei zile si trebuie sa stiti ce va doriti sa faceti si ce doriti sa lasati in urma.

Mai presus de orice, stabiliti care sunt valorile pe care le-ati lasa la carma navei pe care o conduceti, daca nu ati fi in stare sa o conduceti chiar voi insiva. Ati pune la carma respectul, iubirea, inovatia, dorinta de schimbare, compasiunea, dorinta de a schimba vietile oamenilor in mai bine?

Nu uitati. Lasati-va valorile sa va ghideze si puteti sa uitati de vechea cursa care va determina sa alergati haotic catre sute de tinte care nu va vor aduce satisfactii reale, ci satisfactii de scurta durata, placeri temporare, care se cer mereu innoite.

Astfel, nu facem decat sa neglijam tinta principala pe care trebuie sa o atingem in viata profesionala si in viata personala: confirmarea valorilor la care aderam, cizelarea legilor de care vom tine cont, concentrarea pe acele putine reguli de aur care ne vor aduce victoriile mult-asteptate.



sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: afaceri de successucces profesional

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

2 tehnici si metode manageriale pentru oamenii de afaceri de succes

de Marinache Horia Cristian
17 Sep 2015
Exista oameni de afaceri de succes care nici nu si-au pus problema tehnicilor manageriale si nu stiu ca ceea ce fac s-ar putea numi si management....

3 ingrediente ale unei afaceri de succes, la domiciliul personal

de Ilinca Dobrescu
02 Mar 2016
Se afirma si confirma ca afacerile demarate de la domicilul personal presupun riscuri scazute si investitii mici. In ultimul timp, majoritatea...

6 sfaturi valoroase pentru managerii care-si doresc afaceri de succes

de Anca Raileanu
26 Nov 2014
Cine nu-si doreste sa aiba o afacere de succes? Desigur, intrebarea este retorica. Ca urmare, va oferim 6 sfaturi foarte utile pentru a conduce...

Top 7 calitati ale omului de afaceri de succes!

de Ilinca Dobrescu
14 Nov 2017
Daca iti doresti o viata de succes, inainte de toate trebuie sa intelegi ce anume inseamna succesul pentru tine. Se prea poate ca succesul sa fie...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]