Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucruri esential de efectuat daca vrei sa fii un om productiv!

de Adela Simonescu 14 Apr. 2013 2625
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Esentialul...iata cuvantul-cheie care ne intereseaza enorm in ultima vreme. Vrem sa stim care sunt acele lucruri esentiale pentru noi, esentiale pentru dezvoltarea noastra ca profesionisti, carieristi, afaceristi. Vrem sa stim ce trebuie sa existe pe lista noastra de prioritati, care sunt acele sarcini care ne vor aduce mai aproape de succes si implinire deplina.

Iata cateva dintre lucrurile pe care sa le efectuati daca vreti sa deveniti mai productivi, mai eficienti in munca voastra:

1. Efectuati liste de sarcini realiste.
O mare greseala pe care o comit numeroase persoane este cea de a scrie liste de sarcini interminabile. Sa recunoastem ca avem impresia ca daca le scriem, avem si sanse mari sa le terminam sau sa finalizam cat mai multe din ele.

In realitate, o lista prea lunga de sarcini poate produce un efect destul de natural: Nu stim de unde sa incepem si simplul gand a ceea ce ne asteapta ne face sa amanam momentul in care ne vom apuca de treaba. Si cand am terminat de bifat primele cateva sarcini si vedem ce a mai ramas, sentimentul de neputinta isi face si el efectul.

Asa ca pastrati listele de sarcini cat mai clar efectuate, cu tot realismul de care sunteti in stare. Mai bine va impartiti sarcinile de pe o saptamana in zilele existente si asa uniformizati munca in mod avantajos.

2. Irositi timpul fara sa va dati seama. Da, am primit un mail interesant si vreau sa aflu tema acestei stiri de ultima ora. Asa ca ajung, de la tinta mea de 3 minute cat cred ca voi aloca pentru a citi stirea, la 30 de minute ca sa vad si celelalte titluri din respectiva publicatie. Asa se intampla si cand primim notificari pe Facebook si alte retele de socializare. Niciodata nu vei sta doar 1 minut, ci mult mai mult decat ti-ai propus. Asa ca lasa mail-urile sa se adune si consulta totul la finalul muncii, cand ai ajuns acasa sau la finalul programului de lucru, in weekend sau chiar in concediu.

3. Nu terminati munca la timp. Amanam si impartim o sarcina pe parcursul a cateva zile. De fiecare data cand reluam sarcina, trebuie sa reluam si ceva munca deja efectuata. Pierdem timp si atunci cand nu ne impunem sa terminam o sarcina pe loc, pana la capat!

4. Nu avem un spatiu optim pentru activitatea noastra profesionala. Se poate sa munciti mai bine acasa, sau sa munciti cu mai multa productivitate la un birou, intr-o cafenea sau intr-o camera in care nimeni nu are acces. Stabiliti unde munciti cel mai bine si eliminati factorii care va distrag atentia: radio, televizor, discutii de pe hol samd.

sursa foto: www.sxc.hu



Tags: productivitateproductisfaturi pentru productivitate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Inovatie si productivitate in vremuri incerte: ce noutati au adus in business ultimele 3 luni

de Idei de afaceri
03 Iun 2020
Crizele genereaza inovatie, asa cum ne arata istoria recenta si nu numai. Companiile devin, pur si simplu, mai productive in astfel de perioade si...

Cum sa lucrezi productiv de acasa: 4 sfaturi de pus in practica

de Idei de afaceri
14 Mai 2020
Fie ca faci asta in mod normal sau aceasta optiune a devenit o necesitate in contextul actual, lucratul de acasa are numeroase beneficii. Totusi,...

Ce strategii sa aplici pentru imbunatatirea productivitatii angajatilor

de Cosmin Enescu
05 Apr 2016
Daca si afacerea ta se confrunta cu o lipsa de productivitate a angajatilor este cazul sa iei masuri. Pentru a rezolva aceste situatii, unele dintre...

2 moduri de gratie prin care sa ai angajati productivi si rezultate bune in afaceri

de Marinache Horia Cristian
12 Oct 2015
Se spune ca angajatii fericiti sunt mai motivati si produc rezultate mai bune. Cum poti obtine cele mai bune rezultate de la angajatii tai? Iata 2...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]