Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Management de proiect ca la carte, in 5 pasi esentiali!

de Adela Simonescu 01 Apr. 2013 3112
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Managerizarea proiectelor reprezinta un subiect tabu pentru multi dintre noi. Avem proiecte de care trebuie sa ne ocupam si daca nu le amanam pana in ultima clipa, cu siguranta ne vor da mari dureri de cap daca nu stim cum sa le managerizam.

Iata si cei mai importasi 5 pasi pe care ii efectuam pentru managerizarea unui proiect in mod corect:

1. Luam o pauza de munca.
Fiecare proiect trebuie inceput cu mintea limpede. Faceti-va o cana de cafea, de ceai, de suc proaspat, luati o agenda cu voi si retrageti-va la o cafenea sau intr-o sala de sedinte unde sa aveti liniste completa. In acest moment puteti incepe sa puneti bazele unui proiect nou.

Goloti-va mintea de probleme si griji si concentrati-va doar pe proiectul pe care trebuie sa il duceti la bun sfarsit.

2. Adunati toate documentele, hartiile, analizele si statisticile pe care le aveti la dispozitie pentru ca proiectul sa se finalizeze cu succes si cu toate sansele de eficienta.

3. Viziunea este esentiala. Orice proiect trebuie sa se desfasoare pe baza unei viziuni clare. Viziunea trebuie sprijinita de obiective pe termen lung si acestea, la randul lor, trebuie sprijinite de obiective pe termen scurt. Stabiliti care sunt acestea si cum le veti face sa se sincronizeze.

Mai presus de orice, stabiliti care este finalul fericit pe care vi-l doriti in cazul acestui proiect. Ce rezultate vreti sa obtineti? Atunci cand veti cunoaste rezultatele pe care vreti sa le obtineti, atunci veti intelege care trebuie sa fie si eforturile pe care sa le depuneti pentru ca proiectul sa fie finalizat cu succes.

4. Identificati instrumentele care va pot ajuta. Software-uri, documente, organizer-e etc, pot fi de folos pentru finalizarea unui proiect la timp.

5. Formati-va echipa care sa va ajute sa managerizati un proiect in mod corect. Stabiliti de ce forte aveti nevoie si cati bani sunteti dispusi sa investiti in acest proiect. Doriti sa fie finalizat rapid si corect sau puteti sa ii dati mai mult timp pentru termenul limita? In functie de cerinte, trebuie sa va calibrati in mod corect si posibilitatile financiare si ritmul pe care sa il sustineti si pe care sa il imprimati echipei de oameni.

sursa foto: www.sxc.hu



Tags: management de proiectmanagerizare de proiectmanagement proiect

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]