Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Manageri:Cum va angajati dupa ce ati fost concediati

de Maria Nicutar 04 Iun. 2011 3490
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nici o concediere nu reprezinta o veste buna dar poate fi folosita in avantajul dvs daca urmati cateva reguli de baza. Trebuie sa detineti resursele necesare pentru a transforma orice contract incheiat intr-o viitoare sursa de profit si sa va educati sa priviti partea plina a a paharului in orice situatie v-ati afla.

Primul pas pe care trebuie sa il faceti cand porniti in cautarea unui nou loc de munca este proiectarea unui plan de atac. Iata cateva puncte cheie pe care trebuie sa le aveti in vedere:

1.    Identificati motivele pentru care ati fost concediat si lucrati pentru a le transforma din neajunsuri in atuuri. Daca nu v-ati indeplinit sarcinile care v-au fost delegate in timpul alocat, este cazul sa puneti accent pe metodele de managerizare a timpului. Luati cursuri atunci cand considerati ca este necesar si pregatiti-va temeinic in domeniul pe care il reprezentati.

2.    Puneti-va la punct un CV solid. Adaugati experienta in domeniu si orice informatii relevante pentru postul pentru care aplicati si fiti sincer. Nu uitati ca orice distorsionare a adevarului va iesi la iveala la un moment dat si va veti trezi concediat din nou.

Pentru a detine un CV perfect este nevoie de o buna autoestimare. Trebuie sa fiti realist si obiectiv cand puneti pe hartie informatii referitoare la pregatirea si abilitatile dvs.

De asemenea, un atu al CV-urilor il reprezinta scrisorile de intentie. Acestea sunt cele mai potrivite modalitati de a va pleda cazul. Este important sa admiteti ca ati fost concediat si priviti acest fapt cu optimism.

3.    Interview-ul cu un posibil angajator trebuie sa fie fructificat pe cat de mult posibil. Aceasta este sansa dvs sa va convingeti interlocutorul ca meritati un loc in firma pe care acesta o reprezinta. Prezentati informatii legate de specializarile si calitatile dvs intr-un mod strategic dupa ce ati cercetat indelung firma pentru al carei post aplicati.

Cea mai mare greseala comisa de candidati este de a se prezenta la interview-uri fara temele facute.

Trebuie sa stiti ce implica pozitia pe care doriti sa o ocupati in cadrul companiei, cine este intervievatorul( din departamentul de resurse umane, din cadrul managerilor sau chiar patronul firmei samd) si cum sa folositi in favoarea dvs esecurile din trecut (concedieri, perioade scurte de munca, training-uri neterminate samd).

Per total, trebuie sa va puneti in locul angajatorilor si sa fiti sincer atat cu acesta cat ci cu dvs insiva. Nu uitati ca procesul de promovare poate fi unul dificil, care necesita timp pentru a se concretiza iar in acest scop trebuie sa mentineti o permanenta stare de imbunatatire a serviciilor oferite.




Tags: managerconcediereangajare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Managerii estimeaza o crestere in urmatorele trei luni in constructii

de Bianca Tila
28 Iun 2023
Managerii romani estimeaza o crestere a preturilor in constructii si comertul cu amanuntul pentru urmatorele trei luni, potrivit datelor publicate de...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

INS: Managerii romani preconizeaza o activitate stabila in unele sectoare

de Bianca Tila
28 Feb 2023
Managerii din Romania estimeaza o relativa stabilitate a activitatilor din constructii, in comertul cu amanuntul si in servicii. In acest ultim...

Estimarile managerilor: O crestere accentuata se va inregistra in comertul cu amanuntul

de Bianca Tila
28 Nov 2022
Managerii estimeaza o crestere a activitatii si a preturilor in comertul cu amanuntul. De asemenea, se va instala si o relativa stabilitate a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]