Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pilonii solizi de date care te ajuta sa cresti o afacere retail mica

de Alexandra Popescu 12 Aug. 2014 2688
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vine un moment cand afacerea ta trebuie sa se extinda, insa, de multe ori, nu stii cand este cel mai potrivit timp pentru a face acest pas. Unii se bazeaza pe instinct, in timp ce altii se bazeaza pe cash-flow-ul in exces.

 
Pe masura ce tehnologia cloud a devenit accesibila pentru retailerii mici, acum ei pot profita de magazinul de date care lumineaza oportunitatile de crestere de la un magazin la mai multe. Insa datele nu sunt doar un mod pentru a lua decizii mari, cum ar fi daca este sau nu timpul sa deschizi un nou magazin. Datele sunt mediul tau de crestere inca din prima zi in care decizi sa incepi o afacere retail. 
 
Nu ai nevoie de date mari pentru a face ceva util, ci ai nevoie de o colectie proprie de "small data" folosite cu intelepciune. In continuare sunt prezentate 4 tipuri de date de care ai nevoie daca doresti sa construiesti o afacere retail de succes.
 
1. Date prezente in-store
Cu tehnologia potrivita, poti masura totul, de la trafic pietonal la temporizarea in-store a celor mai vizitate zone ale magazinului. Integreaza aceste informatii cu datele punctelor tale de vanzare si datele clientului pentru a intelege modul in care consumatorii cumpara, incluzand ratele de conversie si variatiile de comportament ale segmentului de piata.
 
2. Date de inventar
Daca arunci o privire in interiorul cosurilor de cumparaturi ale clientilor tai, vei invata foarte multe despre ceea ce cumpara ei mai mult. Comparand asta cu inventarul si costurile bunurilor vandute, vei afla informatii care te vor ajuta sa optimizezi operatiunile de retail pentru a incuraja cresterea. Fluctuatiile sezoniere ale produselor sau serviciilor cumparate te pot ajuta sa stabilesti cand sa creezi advertising nou, machete in-store, pagini web sau oferte speciale.
 
3. Date financiare
Datele financiare sunt vitale in a invata cum fluxul de numerar si profitul se fac si ce modele au tendinta sa urmeze. Exista o multime de instrumente pe piata care pot face asta pentru tine, cu costuri extrem de mici. Nu este nevoie sa angajezi un contabil care sa iti spuna ce ar trebui sa faci. Conecteaza sistemul POS in conturile tale astfel incat sa preia controlul finantelor afacerii tale zilnice. Servicii precum QuickBooks Online integrate cu sisteme POS iti permite sa capturezi in mod automat datele financiare in timp real si sa rulezi rapoartele analitice, care iti ofera o perspectiva profunda asupra afacerii si iti permite sa prognozezi cresterea.
 
4. Datele clientului
Intelegerea comportamentului clientului te ajuta sa cresti influenta brandului tau. Daca doresti clienti fideli care sa faca achizitii repetate si sa recomande magazinul tau prietenilor, ai nevoie sa asculti datele de client.
 
Surse: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriretailafaceri retailcash flowsfaturi afaceridate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Cifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni

de Bianca Tila
03 Iun 2022
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele patru luni din acest an cu 5%. Fata de perioada similara din 2021, a crescut...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]