Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Principiile in functie de care ne conducem afacerile catre succes

de Adela Simonescu 03 Nov. 2011 3019
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile devin proiecte din ce in ce mai dificil de adus catre succes. Muncim din greu sa le aducem in pragul de breakeven, in pragul rentabilitatii si apoi privim cu speranta nesfarsita catre momentul in care ne vom vedea afacerile in stadiul in care nu vom mai fi nevoiti sa le sustinem noi, ca si antreprenori, ci se vor auto-sustine si vor elibera profitul de care avem nevoie.

Orice afacere, indiferent de specificul sau, trebuie sa se conduca dupa aceleasi cinci principii universale:

1. Elaborarea de obiective, strategii si planuri de actiune clare, care sunt revazute in mod sistematic ori de cate ori contextul o presupune. Planificarea este o componenta fara de care nu avem cum sa discutam despre afaceri profitabile.

Aceasta profitabilitate nu se naste din nimic si nu este deloc asemanatoare unui joc de noroc. Cresterile, progresul pot fi atinse doar prin planificare bine organizate, bine evaluata si controlata in mod optim de profesionisti.

2. Producerea de bunuri (servicii) care sa acopere o nevoie umana existenta (sau potentiala). Cele mai profitabile afaceri vor fi intotdeauna cele care se vor concentra pe rezolvarea unor probleme mari, urgente, chiar.

Incercati sa atacati nevoi, probleme, lipsuri sau dorinte cu care se confrunta audiente tinta bine delimitate si aduceti intotdeauna produse imbunatatie si bine diferentiate fata de ce exista deja pe piata.

3. Gasirea si pastrarea clientelei. Acest capitol este unul dintre cele mai dificile. Promovarea sta la baza solutiilor de care aveti nevoie si pentru o buna promovare veti avea nevoie, de cele mai multe ori, de profesionisti cu experienta care sa cunoasca maniera in care sa va intersectati cu drumul parcurs de audientele dvs tinta.

4. Realizarea de beneficii suficiente pentru a avea astfel baza consolidarii sau extinderii afacerii.

5. Realizarea unui sistem de gestionare a resurselor umane care sa contribuie la crearea unui colectiv performant si atasat firmei. Intotdeauna veti fi nevoit sa investiti in angajati.

Acestia sunt cei care sunt alaturi de dvs si de afacerile dvs de la bun inceput si veti dori, in mod natural, sa mentineti o rata de conversie cat mai mica. Oferiti beneficii reale si valorificati-va angajatii cheie, cei care va aduc afacerile mai aproape de statutul de afaceri profitabile.


Tags: afaceriafaceri profitabileafaceri de succesgestionare resurse umanerata conversie afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Cifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni

de Bianca Tila
03 Iun 2022
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele patru luni din acest an cu 5%. Fata de perioada similara din 2021, a crescut...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]