Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reducerea costurilor. Probleme si solutii

de Liliana Constantin 15 Dec. 2010 3091
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Intr-o economie subreda, toata lumea vrea sa taie costurile, dar nimeni nu vrea sa elimine spectacolele de prezentare. Invata cum sa organizezi bugetul de marketing fara sa sacrifici show-ul de prezentare la urmatoarea reuniune.

Aroape fiecare companie strange cureaua din cauza crizei economice. Pentru multe dintre ele, primul lucru taiat a fost bugetul de marketing, incluzand aici si finantarea pentru prezentari.

Din nefericire, cand multe companii taie acest buget si inceteaza sa se mai promoveze, isi pierd din baza de clienti, ceea ce duce la scaderea finantelor. Daca esti determinat sa iti reduci bugetul, trebuie sa o faci cu grija, asigurandu-te ca pastrezi publicitatea in timp ce tai totusi din costuri.
 
Problema: Nu iti permiti o noua prezentare a firmei
Aceasta problema este una cu care multe afaceri se confrunta. Vrei sa inlocuiesti o reclama veche sau care nu mai este valabila, dar nu gasesti fonduri pentru asta. Inainte sa ramai la ideea de a cumpara una noua, ar trebui sa discuti aceasta problema cu compania cu care lucrezi pentru a te asigura daca ei iti pot face o oferta.

Nu stii niciodata ce sunt dispusi sa iti ofere pana nu intrebi. Daca pur si simplu nu ai bani sa cheltui, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa accepti ca nu iti permiti sa o inlocuiesti in totalitate pe cea veche, si sa incepi sa cauti noi metode de a aduce un aer proaspat celei vechi.
 
Solutia: Adauga stralucire reclamei vechi
Cand nu poti inlocui ceva, incearca sa adaugi ceva nou. Daca spatiul cel vechi de prezentare este foarte mare, gandeste-te sa folosesti bannere si alte dispozitive micute in jurul lui. Acestea vor ajuta sa aduca un suflu nou si vor da impresia ca tot aranjamentul este mai nou. In plus, poti explora optiuni ca terminarea prezentarilor vechi fara sa le inlocuiesti in intregime. Poti adauga grafice deosebite si text fara sa ai costuri foarte mari.

Problema: Managementul doreste sa incetezi sa mai participi la conventii
Acest lucru a reprezentat o problema majora pentru multe afaceri in ultimele cateva luni. Managementul este de obicei deconectat de la realitatile marketingului si nu intelege intotdeauna cat de importante sunt conventiile si evenimentele pentru programul companiei. Ei vor incerca adesea sa taie mai intai din bugetul pentru conventii cand vad ca nu mai sunt bani, urmarind investitiile pe care le-a facut compania in prezentari si alte instrumente.
 
Solutia: Foloseste fapte si figuri pentru a-ti educa managerii
Cand esti in fata unei echipe care vrea sa iti taie bugetul, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa ii arati cat de importante sunt conventiile pentru companie. Prezinta toate statisticile pe care le-ai adunat in ultimii ani de cand faci prezentari, iar apoi creeaza un raport pentru a te infatisa cu el in fata superiorilor tai. Raportul tau poate fi un argument pentru pastrarea bugetului actual, dar cei mai multi directori de marketing cred ca este folositor sa fie analizata fiecare parte din bugetul care poate fi taiat, iar apoi trecute in raport. Cand managementul va vedea ca si tu esti in cautare de solutii de economisire, iti vor lua raportul mult mai in serios.
  
Aceste probleme si solutii se adreseaza celor mai comune situatii care apar atunci cand bugetul devine mai mic. Va trebui sa decizi ce e bine pentru situatia ta. Continua sa gandesti la rece, sustine-ti afirmatiile cu fapte si grafice, si vei vedea ca ai succes in reducerea bugetului fara sa elimini prezenta la conventii.



Tags: reducerea costurilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]