Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regulile de aur pentru planificare de top!

de Matei Antonescu 22 Mai. 2013 2911
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fara planificare, lucrurile ar sta extrem de rau. Nimic in lumea aceasta nu functioneaza daca nu exista planificare, daca nu exista organizare si disciplina.

Iata si cateva dintre regulile de care sa tineti cont pentru planificare de top:

1. Fiti realisti.
O lista cat mai luna de sarcini nu reprezinta garantia ca veti face, de fapt si de drept, toata munca aceasta.

Este bine sa pastrati o lista de sarcini pe care sa le puteti acoperi in mod real si fara eforturi supraomenesti. Nu ajuta nimanui o zi de munca la finalul careia sa ajungem extenuati si incapabili sa ne refacem in cat mai scurt timp!

2. Fiti rapizi si eficienti! Incepeti sa eliminati sarcinile de pe lista de prioritati. Este bine sa incepeti cu ce nu va place, cu acele sarcini care va iau mult timp si care nu va incita prea mult. Asa veti ramane cu munca de care sunteti incantati si veti avea mai mult succes in indeplinirea ei!

3. Faceti o lista cu oamenii de care aveti nevoie pentru a va ajuta sa terminati sarcinile din cadrul planului! La nevoie, delegati catre acestia mici sarcini care sa va ajute sa nu ramaneti in urma!

4. Nu lasati totul pe ultima suta de metri! Apucati-va de sarcini din timp, nu atunci cand este deja prea tarziu. Cu siguranta, pe ultima suta de metri, lucrurile merg destul de rapid. Nimeni nu constesta acest lucru. Este cunoscut si arhicunoscut faptul ca atunci cand suntem pe ultima suta de metri, intram in panica, se genereaza adrenalina si muncim rapid si cu eficienta maxima.

Cu toate acestea, sa nu neglijam faptul ca atunci cand intram in aceasta panica, nici nu mai judecam corect 100% si ne scapa diverse detalii si nu ne mai putem concentra pe toate aspectele importante!

5. Planificarea merge mana in mana cu simtul organizatoric. Folositi agende virtuale sau agende tiparite, post-it-uri, panouri magnetice, pixuri de diverse culori, markere viu colorate si tot felul de alte instrumente? Credeti ca asta inseamna sa fiti organizat pana in maduva oaselor? Va dam o veste destul de proasta: de foarte multe ori, cand ne pierdem in detalii ... pierdem timp si ne pierdem din eficienta!

Munciti cu spor si planificare de top!

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: planificareplanificare de topplanificare si organizare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 mituri legate de planificarea timpului

de Codrina Laiu
01 Iun 2016
Retineti ca administrarea eficienta a timpului este un proces de durata. Este nevoie sa aplicati zilnic metodele de mangement al timpului pentru a...

2 instrumente foarte utile pentru planificare in afaceri

de Codrina Laiu
20 Ian 2016
Aceste instrumente sunt utilizate si in managementul proiectelor, insa le poti folosi cu succes si in planificarea din cadrul firmei. Multe dintre...

Oportunitatea unei afaceri de succes - administrare si planificare

de Andrioae Ruxandra
01 Iul 2014
O afacere in domeniul administrarii presupune sa organizezi si sa planifici informatiile clientilor. Partea interesanta a acestui tip de afacere este...

Planificarea sedintelor de succes pentru manageri de top

de Maria Nicutar
25 Mai 2011
Sedintele sunt activitati costisitoare pentru orice companie si trebuie planificate si organizate de catre manager in cele mai mici detalii. Ele...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]