Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regulile de aur pentru un CV perfect

de Victor Oancea 02 Iul. 2011 3378
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multe persoane aplica pentru un post si nu cunosc regulile esentiale pe baza carora trebuie redactat si gandit un CV. Acesta este cartea de vizita care face diferenta intre restul aplicatiilor celorlalti candidatati si se poate finaliza cu succes printr-o programare de interviu. Nu multi candidati sunt cei care stiu ce cauta angajatorii intr-un CV si unde trebuie centrata atentia.

In primul rand, un CV trebuie sa fie bine asezat in pagina. Informatia trebuie centrata si dispusa intr-un mod cat mai aerisit. Aveti nevoie de continut atractiv si bine scos in evidenta. Un element esential este gramatica fara greseli, o buna ortografiere si punctuatia ireprosabila.

Candidatii folosesc prea rar numerotarea si listarea specializarilor sau experientei prin bullet-uri. Acestea dau o nota de organizare si ordonare CV-ului si imprima o imagine favorabila aplicantului. Mai mult, scoaterea in evidenta a titlurilor pozitiilor ocupate vine in sprijinul lor, organizand informatia si mai mult.

Nu in ultimul rand, orice CV trebuie acompaniat de o scrisoare de intentie, redactata in mod special si specific pentru postul pe care doriti sa il ocupati si in cadrul companiei respective. Multi candidati pastreaza aceeasi scrisoare si cand aplica pentru un post in cadrul companiei X si pentru aceeasi aplicatie de post in cadrul companiei Y.

Este esential sa constientizati nevoile diferite ale fiecare companii si caracteristicile specifice ale unui post in functie de conducere, de mediu de lucru, de oportunitatile de dezvoltare ale companiei pentru care manifestati interes samd.

O scrisoare de intentie este metoda cea mai buna prin care va puteti repara greselile sau neajunsurile ocupationale. Sa spunem ca nu detineti experienta in domeniul in care solicitati un post. Printr-o punctare optima a motivelor pentru care nu ati beneficiat de experienta intr-o scrisoare de intentie, puteti sa va salvati situatia si sa prindeti o sansa importanta in cariera dvs.

De asemenea, schimbarile de cariera pot fi bine reprezentate prin intermediul acestora si orice alt dezavantaj pe care considerati ca il prezentati in fata posibililor candidati pentru acea pozitie.




Tags: cv perfectreguli redactare cvscrisoare de intentie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]