Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sheryl Sandberg despre femeile din mediul corporate!

de Adela Simonescu 12 Mar. 2013 2568
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sheryl Sandberg, directorul operational al Facebook reuseste sa ne impresioneze in mod constant. Ne dovedeste faptul ca este una dintre cele mai puternice carieriste, una dintre acele persoane care reprezinta un model puternic pentru restul femeilor din lume.

Iata si cateva dintre replicile prin intermediul carora, Sheryl Sandberg reuseste sa picteze imaginea femeii in prezent:

1. "Barbatii inca mai conduc lumea."

2. "Femeile isi atribuie succesul muncii grele, norocului si ajutorului din partea altor oameni. Barbatii isi vor atribui succesul propriilor lor abilitati."

3. "Femeile isi fac singure rau prin "resemnare. Spun ca sunt ocupate sau ca vor un copil intr-o buna zi, ca nu mai au timp sa se ocupe de altceva. Sau ca inca mai invata pe pozitia actuala. Nu am auzit niciodata un barbat care sa imi spuna asta."

4. "Nu sugerez ca femeile nu sunt ambitioase ... dar cand vine vorba despre ambitia de a conduce, de a fi leaderul a ceea ce faci tu, baietii/barbatii sunt in numar mai mare decat fetele/femeile."

5. "Mesajul meu nu vine ca o invinovatire a femeilor. Exista extrem de multe lucruri pe care nu le controlam, dar sunt si extrem de multe lucruri pe care le putem controla si face pentru noi, sa luam parte la mai multe discutii, sa ridicam mai mana mai des."

6. "Vreau ca fiecare fetita careia i se spune "Faci pe sefa" sa i se spuna "Ai abilitati de leadership", pentru ca mie mi s-a spus astfel si pentru ca fiecarei femei care se afla intr-o pozitie de leadership i s-a spus asta."

7. "Toata lumea stie ca decizia de a te casatori este cea mai mare decizie pe care o vei lua, dar este cea mai mare decizie pe care o vei lua in cursul carierei tale ... Alege-ti partenerul corect pentru ca nu poti avea o cariera sanatoasa si o viata prospera acasa cu copiii daca faci toata munca in casa si te ocupi de toata educatia lor."

8. "Nu spun ca toata lumea detine resursele si oportunitatile pe care le detin eu. Nu spun ca fiecare sot se va trezi maine, va citi o carte si isi va face partea lui de munca. Spun ca femeile trebuie sa detina cu adevarat puterea care sta in ele insele, sa negocieze pentru mariri salariale."

9. "Lucrurile care trag femeile inapoi, le trag inapoi din a se prezenta la sedinte si intruniri."

10. "Ma simt vinovata foarte mult. Ma compar pe mine insami cu femeile care sunt acasa cu copiii lor. Cred ca sunt putin intimidata. Fiecare femeie se simte vinovata pentru deciziile pe care le ia."


sursa foto: www.techweb.com.cn




Tags: sheryl sandbergfemei corporatecarieristefemei carieriste

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]