Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stop! Nu neglija 3 aspecte in afacerea ta!

de Ideideafaceri.ro 28 Nov. 2013 2401
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Orice antreprenor poate gresi. Oricum ar fi, suntem oameni si mai ales preferam, fiecare dintre noi, sa invatam din propriile greseli. Cand esti concentrat sa rezolvi fara intarziere anumite lucruri, poti scapa din vedere cateva aspecte importante pentru orice tip de business.

Printre acestea se numara campaniile de marketing, actualizarea si mentenanta site-ului companiei, intarzierea efectuarii platilor si atragerea dupa sine a penalitatilor si problemelor aferente, asigurarile necesare desfasurarii in siguranta a activitatilor, etc. Daca vrei ca toate sa mearga in aceeasi directie asigurandu-ti succesul planificat, trebuie sa tii cont de ele, sa le acorzi timp si sa gasesti solutii optime de rezolvare.

1. Prezenta virtuala

In ziua de azi, internetul face legea. Cu cat esti mai prezent online si cu cat activitatile, serviciile si produsele tale se regasesc in cautarile de pe google, cu atat vei avea o promovare mai buna. Cine crede ca poate face afaceri fara o prezenta in mediul virtual, este posibil sa fie dezamagit.

Prezenta online trebuie sa fie abordata sub doua aspecte – propriul site si promovarea pe alte site-uri. Orice site ti-ai face, este bine de stiut ca design-ul si prezentarea lui conteaza la prima accesare, apoi continutul. De aceea, gandeste-l de la inceput cat mai accesibil cu putinta si cu un aspect cat mai curat ca si design. Acestea iti vor aduce beneficii multiple. Iar o pagina incarcata rapid, pe care o gasesti usor in motoarele de cautare si de care dai accesand alte site-uri, este o pagina care iti va aduce succesul dorit.

2. Intarzierea platilor

Acest aspect este unul mai sensibil, ca oricare altul care se refera la bani, atat pentru tine, cat si pentru partenerii, colaboratorii sau clientii tai. Pentru nimeni intarzierea unor plati nu aduce fericirea.

Astfel, pentru a evita orice problema, atunci cand trebuie sa platesti facturi, este bine sa nu intarzii plata pentru a nu atrage penalitati sau alte probleme care pot veni la pachet in functie de cat de mare este termenul depasit.
 
Cat despre platile cu intarziere ale facturilor emise de tine, strategia ar fi urmatoarea: emite facturile prompt pentru a evita discutiile, stabileste-ti lunar cate incasari vei face pentru a-ti asigura macar cheltuielile si foloseste un instrument de urmarire a facturilor pentru a tine evidenta. In felul acesta, va fi mai usor sa tii pasul cu tot ce se intampla si sa iti dai seama cat iti permiti sa fii indulgent si cu cine.

3. Recuperarea datelor

Cand vine vorba de o afacere, este esential sa te asiguri ca nu iti vei pierde informatiile niciodata, mai ales pe cele care conteaza cu adevarat. Baze de date de contact, salarizare, informatii despre clienti sau despre angajati se pot pierde intr-o clipa chiar si de pe cele mai avansate calculatoare. Va spun asta din propria experienta. Atat cu calculatorul, cat si cu smartphon-ul.

De aceea, pentru a evita erorile umane, calamitatile naturale sau evenimentele neplacute dar care apar frecvent in astfel de situatii – eroare a hard disk-ului, virusare, ai nevoie de o planificare a continuitatii afacerii. Mai exact, este vorba despre o evaluare a riscurilor cu care se poate confrunta afacerea ta, o analiza a modalitatilor de diminuare a acestora si o planificare a strategiei de recuperare a datelor.



Tags: afacereantreprenorgreselibusinessmarketingsolutiiinternet

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa-ti organizezi timpul eficient ca antreprenor

de Idei de afaceri
22 Dec 2023
In universul antreprenorial si nu numai, fiecare clipa conteaza, iar modul in care iti organizezi timpul poate fi esential pentru traseul afacerii...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Dezvoltarea unui business. Inregistrarea domeniului si gazduirea web

de Idei de afaceri
14 Mar 2023
Inregistrarea domeniului si gazduirea web fac parte din pasii esentiali spre dezoltarea afacerii. Brandul pe care tu ti-l construiesti trebuie sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]