Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tipurile de angajati de care companiile mici trebuie sa se fereasca

de Alexandra Popescu 29 Aug. 2014 2796
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Angajatii sunt cei care conteaza foarte mult in cadrul unei afaceri care se afla la inceput de drum, iar cei care sunt potriviti trebuie sa fie pasionati, agili, cu spirit antreprenorial si de echipa. Insa afacerile mici trebuie sa aiba grija la tipurile de angajati nepotriviti. Acestia pot provoca daune de durata unei afaceri.

 
Chiar daca iti va fi greu sa ii concediezi pe angajatii nepotriviti, nu iti poti permite sa ii pastrezi si sa ii platesti pentru simplul fapt ca iti fac rau. Iata cele patru tipuri de angajati pe care trebuie sa ii elimini sau de care sa te feresti intr-o afacere mica sau intr-un start-up.
 
1. Negativistul
Negativistul este cel pe care il auzi plangandu-se la fiecare pas. Acesta nu accepta noi responsabilitati sau sa lucreze ore suplimentare si critica directia companiei la fiecare pas. Exista o diferenta intre a vedea o problema cu potentiale solutii sau a vedea totul intr-o lumina negativa. Este diferenta intre un ganditor critic si un pesimist. Ganditorii negativi raspandesc negativitatea la fiecare pas si pot dauna companiei, dar si celorlalti angajati. Acest tip de comportament poate fi corectat, insa nu lasa negativitatea pura sa iti altereze biroul.
 
2. Discipolul
Este tentant sa vrei un angajat care face tot ceea ce spui, cand o spui, indiferent de ce. Acest lucru ti-ar face viata mai usoara. Cu toate acestea, discipolul nu este neaparat un angajat valorors pentru intreprinderile mici. Aceste persoane accepta cererile fara sa se planga, le efectueaza la fel de bine ca omologii lor, insa lipsa de gandire independenta si de conducere este un defect major atunci cand privesti compania de la distanta. Discipolii nu pun intrebari si nu au noi initiative. Sunt mai mult ca niste roboti, care isi indeplinesc sarcinile, dar nu produc sau inspira nimic nou.
 
3. Stabilul
Un angajat foarte experimentat pentru echipa ta poate fi o modalitate buna pentru a stabili o baza solida, pe termen lung, pentru un anumit departament. Insa anii de experienta vin la un cost ridicat, iar prea multa experienta poate duce la opinii inflexibile. De exemplu, daca angajezi pe cineva care construieste site-uri de 15 ani, el va cere un salariu mai mare si sa se urmeze anumite procese. Nu este un lucru rau, dar intreprinderile mici au nevoie de flexibilitate si agilitate pe experienta cruda. Daca trebuie sa alegi intre o persoana experimentata si una pasionata, pasiunea conduce.
 
4. Egoistul
Egoistul munceste doar pentru salariu. El vrea sa inceapa la ora 9, sa faca cat mai putina munca posibila, la 5 sa plece acasa si sa nu faca nimic in plus pentru beneficiul echipei sau companiei. Acest tip de angajat rigid se separa de ceilalti membri ai echipei, refuzand sa accepte noi responsabilitati sau sarcini de lucru suplimentare. Intr-un mediu mai mare cu o flexibilitate mai mare, egoistul poate prospera, insa intr-o echipa mica nu are niciun beneficiu.

Multi angajati merg la lucru doar pentru salariu, dar daca acestora nu le pasa de companie, nu exista niciun motiv pentru a-i pastra in echipa.
 
Sursa: inc.com
 


Tags: afaceriantreprenoristart-upstart in afacericompanii miciafaceri miciangajatisfaturi angajati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]