Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 4 motive sa dam drumul unui parteneriat de afaceri

de Maria Nicutar 11 Dec. 2011 3269
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uneori suntem posesorii unei idei de afaceri foarte profitabile si care detine mare potential de succes. In asemenea conditii, se intampla foarte des sa nu detinem banii necesari pentru a o pune in aplicare, pentru a o sustine, abilitatile, specializare, competentele si calitatile care ne trebuie pentru a-i aduce succesul. Aici apar parteneriatele de afaceri cand nu se renunta complet la ideile de afaceri la care multi romani viseaza.

Chiar si asa, uneori se cere sa dam drumul unui parteneriat de afaceri. Uneori nu mai functioneaza relatiile, uneori nu se mai aduc roade bune, uneori drumurile se despart definitiv. Iata motivele pentru care putem sa spunem adio partenerului de afaceri:


1. Parteneriatele de afaceri nu mai merita sa fie intretinute atunci cand viziunea de la inceput se schimba in mod radical pentru cei implicati in ele. Dinamica societatii, dinamica personalitatilor care ne caracterizeaza, dinamica afacerii in sine si nu numai, sunt surse care ne determina sa ne schimbam viziunea spre care tindeam pana in prezent. Cand partenerii de afaceri detin viziuni diferite, lucrurile nu au cum sa mai mearga in directia potrivita pentru succesul unei afaceri.

2. Parteneriatele de afaceri se pot dizolva cand nu mai exista incredere deplina intre membrii lor. Increderea este de baza, ea reprezinta fundatia pe care se consolideaza un parteneriat de afaceri corect. Atunci cand nu mai puteti sa va incredeti in partnerii dvs de afaceri si detineti argumente plauzibile, este cazul sa va desprindeti si sa incercati sa continuati singuri pe drumul pe care vi l-ati propus.

3. Parteneriatele de afaceri se pot destrama cu usurinta cand sarcinile nu mai sunt impartite in mod corect. Atunci cand stiti ca s-a convenit la o anumita impartite de sarcini, responsabilitati si drepturi intre dvs si partenerii dvs, va veti astepta ca aceste conditii sa se indeplineasca in totalitate. Cand un partener incepe sa arunce in ograda celuilalt munca si efort, parteneriatele de afaceri incep sa se clatine si apare o ruptura greu de acoperit.

4. Parteneriatele de afaceri se rup si atunci cand banii nu mai sunt impartiti in mod corespunzator cu regulile la care ati convenit de la bun inceput impreuna. Sunt persoane care vor baga mana in casa de bani, in seif, care isi vor trage meritele catre partea lor de ograda, persoane care nu sunt capabile sa imparta in mod corect ce s-a strans deopotriva in contul afacerii.

Este cazul sa discutati cu partenerii de afaceri pe marginea acestor probleme de ordin financiar si sa ajungeti la o rezolutie pentru a nu se incheia intreaga colaborare dintre dvs si ei. Atunci cand nu exista loc de discutii si “furtul” se repeta, este timpul sa dati drumul parteneriatului si sa va gasiti alti parteneri de afaceri sau sa porniti la drum pe cont propriu.


Tags: parteneri de afaceriparteneriat de afaceriafaceriparteneriat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Cifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni

de Bianca Tila
03 Iun 2022
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele patru luni din acest an cu 5%. Fata de perioada similara din 2021, a crescut...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]