Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 6 reguli pentru managerii care cred ca stiu cum sa isi motiveze personalul

de Maria Nicutar 11 Iun. 2011 3626
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Folosirea autoritatii sau amenintarilor ca factori de sporire a performantelor angajatilor nu dau roade pe termen lung. Managerii care nu detin abilitatea de a-si motiva angajatii intr-un mod proactiv nu vor reusi sa conduca un departament cu eficienta si nu pot deveni lideri.

Regulile jocului sunt importante si usor de pus in practica:
1.    Trebuie sa va dedicati in totalitate muncii dvs. Atunci cand dvs respectati regula pe care o impuneti angajatilor, si acestia o vor urma. Aratati-le ca nu sunteti cu nimic mai presus decat ei cand vine vorba de necesitatea de a-si indeplini activitatile.

2.    Nu tolerati sub nici o forma disfunctionalitatile la locul de munca:barfa, lipsa loialitatii, faptul ca un angajat nu ofera ajutor si sustinere altuia, samd. Daca sunteti capabil sa va comunicati in mod clar angajatilor asteptarile pe care le aveti din partea lor, deja ati castigat o lupta grea.

3.    Aratati staff-ului ca sunteti alaturi de ei in viata profesionala si chiar si atunci cand au probleme in viata lor personala. Oferiti-le sprijin si aratati ca va pasa daca trec prin momente dificile sau fericite.

4.    Fiti la fel de rezonabil sau permisiv cu dvs insiva, cum sunteti si cu angajatii dvs.
Recunoasteti-va defectele si greselile.
Acesta este cel mai bun mod de a arata angajatilor ca oricine poate gresi, dar este necesar sa si repare. Nu toti managerii sunt dispusi sa faca ordine in dezordinea pe care au provocat-o, si de multe ori deleaga alti angajati in acest scop. Este o situatie dezavantajoasa pentru imaginea si reputatia sa.

5.    Rezolvati-le nemultumirile si problemele. Nu le ignorati plangerile pentru a nu va ignora cerintele.

6.    Apreciati eforturile angajatilor merituosi si asigurati-va ca ceilalti vad acest lucru. Cei laudati se vor simti si mai valorosi daca si-au primit laurii in public, iar cei prezenti se vor auto-motiva sa isi intreaca performantele proprii.

Per total, managerii trebuie sa vina cu idei creative, subtile, si, mai ales, cu o atitudine pozitiva, in acelasi timp aratand modestie in relatiile cu ceilalti. Un manager apreciat si care este urmat de subordonatii sai de bunavoie este pe cale sa devina un bun lider.




Tags: managermotivarea angajatilorlider

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Managerii estimeaza o crestere in urmatorele trei luni in constructii

de Bianca Tila
28 Iun 2023
Managerii romani estimeaza o crestere a preturilor in constructii si comertul cu amanuntul pentru urmatorele trei luni, potrivit datelor publicate de...

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

INS: Managerii romani preconizeaza o activitate stabila in unele sectoare

de Bianca Tila
28 Feb 2023
Managerii din Romania estimeaza o relativa stabilitate a activitatilor din constructii, in comertul cu amanuntul si in servicii. In acest ultim...

Estimarile managerilor: O crestere accentuata se va inregistra in comertul cu amanuntul

de Bianca Tila
28 Nov 2022
Managerii estimeaza o crestere a activitatii si a preturilor in comertul cu amanuntul. De asemenea, se va instala si o relativa stabilitate a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]