Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Transforma critica adusa muncii unui angajat intr-un plan de crestere a productivitatii

de Adelina Andronescu 18 Sep. 2014 2605
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nimanui nu-i place sa fie criticat indiferent daca acest lucru este constructiv. Dar exista momente cand tu sau directorii tai trebuie sa punctati greselile unui angajat inainte ca productivitatea sa fie afectata.

 
Exista o modalitate corecta si una gresita de a critica un angajat.
 
Ce sa faci? Arata-le celor din echipa ta cei cinci pasi pentru o critica eficienta:
 
Nu astepta „momentul potrivit”: Angajarea in discutii marunte inainte de a-l critica nu face decat sa amane inevitabilul. Lasa-l pe angajat sa afle imediat care este problema. Poate suna dur, dar este mai bine sa spui lucrurilor pe nume.
 
Spune clar care este problema: Spunandu-i angajatului „munca ta este neglijenta”, nu este la fel de eficient ca „greselile tale ne-au costat 500 euro din vanzarile pierdute luna trecuta”. Punand problema in cent si dolar ajuta salariatul sa aprecieze serios critica ce ii este adusa.
 
Incurajeaza reactiile: Sedintele nu trebuie sa devina o conversatie de o singura parte – numai tu sa vorbesti. Invita angajatul sa comenteze aspectele rezolvarii problemelor. Afland ideile angajatului poti sa nu-i adresezi remarci suparatoare si poti evita suprimarea moralului acestuia. 
 
Cauta intelegere: Este important ca angajatul pe care-l critici sa fie de acord cu tine ca exista o problema. Altfel se pune sub semnul intrebarii gasirea unei solutii. Odata ce s-a ajuns la intelegere, colaboreaza cu el pentru a gasi sursa dificultatilor si solutiile posibile.

Angajatul poate sa nu fie familiarizat cu toate responsabilitatile postului respectiv. Apoi se poate avea in vedere o sesiune de pregatire sau poate este vorba de o neintelegere intre angajat si seful de departament. Solutia poate fi transferul la un alt departament.
 
Evita incurcaturile de la sfarsitul sedintei: Nu lasa angajatul sa paraseasca sedinta fara a intelege ce s-a discutat si pasii care trebuie urmati. Fixeaza o data pentru o discutie ulterioara. Lasa impresia angajatilor ca esti disponibil daca au probleme pe parcurs.

 


Tags: angajaticriticacritica constructiva

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

6 lucruri pentru bucataria de la locul de munca care sporesc bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
20 Feb 2024
Esti in cautare de noi modalitati de a stimula fericirea si productivitatea angajatilor tai? Pe masura ce organizatiile de toate marimile recunosc...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Angajatii intra intr-o noua dinamica in 2022

de Florin Amariei
11 Ian 2022
Piata fortei de munca se va schimba radical in 2022, mai ales dupa ce angajatii vor realiza ca perioada de stagnare s-a incheiat si acum trebuie sa...

Sondaj. Principalele motive pentru care angajatii raman in firme

de Florin Amariei
20 Dec 2021
Un nou sondaj releva principalele motive pentru care angajatii raman in firme. Ar fi bine sa le avem in vedere! Primele trei criterii pe baza...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]