Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trenduri importante pentru afaceri online

de Florin Amariei 22 Aug. 2018 5613
4.9 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Directorul digital al Facebook, Andrew Weld-Moore, impartaseste din experienta sa si arata care sunt trendurile pe care afacerile online ar trebui sa le urmareasca indeaproape.

Conform acestuia, afacerile online trebuie sa fie atente si sa inteleaga:
 
  • Globalizarea este cel mai important trend pentru afacerile online. Tehnologia, migratia fizica sau mentala (si ma refer aici la faptul ca tot mai multi oameni calatoresc intre tari, ceea ce face ca lumea sa fie mai deschisa si conectata ca niciodata) demonstreaza acest trend, a spus Andrew Weld-Moore, intr-un interviu pentru StartupCafe. Oamenii sunt mai conectati intre ei la nivel global, exista o crestere uriasa a comertului international. Am vazut in urma cu doi ani, 316 milioane de oameni achizitii online dintr-o tara straina, iar acest numar este in crestere.
 
  • Mobile – suntem cu totii constienti de cresterea exponentiata a zonei de mobile. Daca ne uitam la context, televiziunii i-a luat 10 de ani sa ajunga la 50 de milioane de telespectatori, mobile-ul a avut nevoie doar de jumatate din cei zece ani sa ajunga la atatia utilizatori. Daca ne referim la pietele emergente, unde cererea consumatorilor este in crestere este in crestere, mobilul va fi primul mijloc de a ajunge la acesti consumatori.
 
  • Video, care continua sa creasca spectaculos, mai ales pe Facebook. Vedem milioane de ore de video consumate, zilnic. Daca ne uitam la Instagram Stories sunt 300 de milioane de oameni care folosesc acest tool. Cred ca video-ul va devenit limbajul nativ al retelei mobile.
 
In plus, Andrew Weld-Moore ofera si cateva strategii pentru afacerile mici.
 
"IMM-urile sunt foarte importante, formeaza structura economiei unei tari si reprezinta peste 90% dintre afacerile tarilor europene, si acest lucru este valabil si in Romania. Primul sfat pe care il dau oricarei afaceri mici este: Sa stie foarte bine unde vor sa ajunga. Am intalnit multe firme care se arunca in investitii in marketing, in online sau offline, dar fara sa intelega cum se masoara succesul si cum arata. Aceasta parte, a masuratorilor este foarte importanta, fie ca vorbim de masurarea costului per vanzare, ori per achizite, la orice fel de masuratoare ne-am referi, trebuie sa ai o viziune clara despre cum sa masoara succesul, fix in domeniul respectiv.
 
Trebuie sa vezi care este punctul tau forte. Te te diferentiaza de ceilalti jucatori din piata. Multi consumatori se percep ca fiind consumatori globali, nu doar locali, iar in acest context este extrem de important sa definesti valorile pe care le aduci clientilor tai. Cine este clientul tau? Sa intelegi cine sunt si ce ii motiveaza, si acest lucru inseamna a aduce valoare.", mai spune directorul Facebook.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: trenduri afaceri onlineandrew-weld mooredirector facebooksfaturi afaceri mici

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]